Két játékosa maradt az Újpestnek, nem áll ki a Diósgyőr ellen

Az MTK után a Diósgyőr is elutasította az Újpest FC kérelmét, hogy a labdarúgócsapatban történt tömeges koronavírusos megbetegedés miatt halasszák el a soros bajnoki mérkőzésüket. Az újpesti vezetés szerda délelőtt úgy döntött, hogy az egészség a legfontosabb, így pénteken nem állnak ki a Diósgyőr ellen Miskolcon. A Magyar Labdarúgó-szövetség várhatóan játék nélkül a DVTK-nak ítéli a három pontot.

Magyar Nemzet
2020. 11. 04. 12:05
null
Nagyon nagy a baj Újpesten... Forrás: ujpestfc.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Újpest FC szerdán a honlapján az alább közleménnyel fordult a szurkolói felé:

„Mint az bizonyára előttetek is ismert, a koronavírus-járvány már az elmúlt fordulóra is eléggé megtizedelte az Újpest FC keretét, de akkor még igyekeztünk eleget tenni kötelezettségeinknek az MTK Budapest elleni mérkőzésen, habár már akkor is csak hét olyan játékosunk volt a 25-ös keretből, aki negatív vírustesztet tudott produkálni. A tegnapi napra a számok még rosszabb képet mutattak. Az MLSZ részére leadott 25-ös keretből két játékos tudott csak negatív tesztet produkálni, és a vasárnapi mérkőzésen már az U19-es csapatunkból felhozott játékosok közül többen szintén pozitív tesztet produkáltak.

Az Újpest FC ezen körülményekre való tekintettel kérte a 2020. 11. 06-án 20 órára kiírt NB I-es bajnoki mérkőzés elhalasztását, amelyet a DVTK elutasított. Megértjük, hogy az ellenfél, tartva attól, hogy esetleg ők kerülhetnek emiatt hátrányos helyzetbe, nem fogadja el a halasztást. Az Újpest FC elkötelezett amellett, hogy a bajnokság zavartalanul működjön, ne maradjanak el mérkőzések, azonban ez már egy extrém helyzet. Senkinek nem kívánjuk, hogy ilyen helyzetbe kerüljön.

Figyelembe véve, hogy az elmúlt másfél hétben milyen ütemben terjedt a csapatban a fertőzés, illetve mivel sem a halasztás, sem a 25-ös keret bővítése sem lehetséges az NB III-ban futballozó 2002. 01. 01. előtt született labdarúgókkal, a vezetőség arra jutott, hogy nem kockáztatunk, nem állunk ki a DVTK ellen pénteken. Sem az ellenfél csapatát, sem a még negatív játékosainkat, fiatalokat nem tehetjük ki ekkora veszélynek. A terjedést és továbbfertőződést csak így tudjuk megakadályozni.

A hét végén még azt mondtuk, hogy az Újpest harc nélkül nem adja oda a három pontot, de ebben az esetben a harc nem a pályán folyik, és a játékosaink egészsége, a további mérkőzések jövője a tét. Kérelmünket beadtuk az MLSZ-nek, a hivatalos döntésről tájékoztatjuk szurkolóinkat.”

Nagyon nagy a baj Újpesten...
Fotó: Újpestfc.hu

A Magyar Labdarúgó-szövetség várhatóan játék nélkül a DVTK-nak ítéli a három pontot. Az NB I-es tabellán az Újpest jelenleg a 8. helyen áll, kilenc mérkőzésen tíz pontot szerzett, a Diósgyőr pedig az utolsó, 12. helyet foglalja el a nyolc meccsen begyűjtött hét pontjával.

Mielőbbi felépülést kívánnak az újpestieknek

A DVTK indoklása, hogy miért nem ment bele a halasztásba: „A rendkívül sűrű program miatt csak a jövő héten esedékes válogatott szünetben vagy a versenynaptárban szintén tartaléknapként szereplő december 23-án lehetne lejátszani a mérkőzést. Előbbi időpontban nem áll a szakmai stáb rendelkezésére az első csapat keretéhez tartozó négy felnőtt és korosztályos válogatott labdarúgó (Florent Hasani, Hysen Memolla, Szűcs Kornél, Orosz Donát). És ne feledjük, a DVTK-nak már jelenleg is van egy elhalasztott mérkőzése, amelynek egyelőre nincs hivatalosan kijelölt időpontja, valamint a Magyar Kupában is volt korábban egy elhalasztott találkozója” – közölte a DVTK vezetése, majd hozzáfűzte, hogy mielőbbi felépülést kíván az újpesti szakmai stáb érintett tagjainak és a lila-fehérek játékosainak is.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.