Két kerékkel a földön

Idén is a Tour de Hongrie a Pannon Cycling Team legfontosabb versenye, a viadalról most még nem ismerünk részleteket.

2019. 02. 07. 17:14
null
Fotó: Gianluca Gobbi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szépművészeti Múzeum, Schickedanz-terem. Nem egy újabb El Greco-­kép megvásárlásáról vagy a Múzeumok éjszakája programtervezetéről hallunk beszámolót, hanem a Pannon Cycling Team tart sajtótájékoztatót. Az impozáns környezetre még ráerősít, hogy a csapat tagjai hiánytalanul felsorakoznak, a terem két oldalán feszítenek az együttes szerelésében. A kulisszák azt sugallják, hogy Magyarország egyetlen, kizárólag magyar versenyzőket foglalkoztató profi kerékpároscsapatának komolyak a szándékai.

Az átlagos tájékozottságú magyar sportrajongónak az nem mond túl sokat, hogy a Pannon Cycling Team jelenleg kontinentális besorolású. Hogy hová is pozicionálható a 2017 novemberében útjára indított csapat, arról a hivatalosan az „alapító” titulust viselő Bátorfi Béla beszélt. Elmondta, a tavalyi Tour de Hongrie-n már rangot vívtak ki maguknak. „Amikor az előző napok csatározásai során megedződve a hegyi szakaszon összeállt a Pannon-vonat, a többiek szinte félrehúzódtak” – jegyezte meg. Majd inkább büszkén, mint keseregve hozzátette, a csapat legjobbjára, Valter Attilára a neves CCC együttes le is csapott az idény végén.

A 2019-es évnek tehát nélküle vág neki a kerekes gárda – Valter távozása után Dina Márton lett a csapatkapitány –, de a tavaly megfogalmazott cél nem változott, három éven belül előrelépne az úgynevezett prokontinentális szintre. A kerékpár szerelmesei ne örüljenek a kelleténél jobban, még az sem jelentené azt, hogy a Pannon Cycling Teamet a híres háromhetes körversenyek – a Giro d’Italia, a Tour de France vagy a Vuelta a Espana – valamelyikén láthatnák viszont.

Az még magasabb fokozat (Pro Tour), amelynek eléréséhez a jelenleginél sokkal több pénz kellene. Kérdésünkre Bátorfi Béla azt felelte, jelenleg százmilliós nagyságrendű a csapat költségvetése. Ennek a sokszorosából lehetne betörni a nemzetközi élmezőnybe. Amihez persze klasszis kerekesekre is szüksége lenne, de az együttes tartja magát az elvéhez: kizárólag magyar versenyzőket foglalkoztat.

Idén is a Tour de Hongrie a Pannon-csapat legfontosabb versenye, a viadalról most még nem ismerünk részleteket, mindenesetre csak emelné az esemény rangját, ha ismét Budapesten lenne a befutó.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.