Két magyar érem vasárnap az uszonyosúszó Eb-n

A mieink legeredményesebb uszonyosúszója a tizenegyszeres világbajnok, Senánszky Petra lett négy éremmel – két arannyal, egy ezüsttel és egy bronzzal.

Forrás: MTI2019. 06. 30. 20:49
Sennszky Petra
Fotó: Komka Péter Forrás: MTI/Komka Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bukor Ádám 800 méteres férfi felszíni úszásban ezüstérmet szerzett, a 4x100 méteres női felszíni váltó Blaszák Lilla, Szűcs Rebeka, Varga Krisztina, Senánszky Petra összeállításban pedig a dobogó harmadik helyére állhatott fel a görögországi Joáninában rendezett uszonyosúszó Európa-bajnokságon vasárnap.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint ezen túlmenően született egy országos csúcs is: 50 méteres női búvárúszásban Varga Krisztina 16.59 másodperccel csapott célba, amivel két századmásodperccel csúszott le a dobogóról.

A küldöttség számára 12 éremmel – két arannyal, hat ezüsttel és négy bronzzal – zárult az Eb, mivel a hétfői, nyíltvízi számokban nincs magyar induló.

A mieink legeredményesebb uszonyosúszója a tizenegyszeres világbajnok, Senánszky Petra lett négy éremmel – két arannyal, egy ezüsttel és egy bronzzal -, míg a férfiaknál Bukor Ádám – két ezüst, egy bronz – és Mozsár Alex – egy ezüst, két bronz – egyaránt három-három medált szerzett az Eb.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.