Két meccs, de csak egy gól

Előnyt és gólt sem szerzett a Bp. Honvéd a román Craiova ellen a labdarúgó Európa-liga selejtezőjének második fordulójában. Remekül indult viszont a Mol Fehérvár találkozója a liechtensteini Vaduz ellen, Stopira már az ötödik percben vezetést szerzett, de a folytatásban elmaradtak a Vidi-gólok.A harmadik Európa-ligában érdekelt csapatunk, a Debrecen torinói vendégjátéka lapzártánk után ért véget.

2019. 07. 25. 22:10
null
Loic Nego (jobbra) sem villogott a liechtensteini csapat ellen Fotó: MTI/Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ferencváros szerdai sikere után a Honvédon és a Mol Fehérváron volt a sor, hogy tovább kényeztesse a hazai futball híveit. A bajnokságban a negyedik helyen végzett fővárosiaknak jutott a nehezebb feladat, s nem elsősorban azért, mert 130 kilométerre Budapesttől, ideiglenes albérletükben, Győrben fogadták a Craiova csapatát, és azért sem, mert a román élvonalban már két fordulót lejátszottak, míg az NB I-ben még tart a nyári szünet. Inkább azért, mert a román negyedik helyezett együttes keretének összértéke a mértékadó Transfermarkt honlap szerint több mint háromszor nagyobb, mint a Honvédé.

A kispestiek igyekeztek eltüntetni a különbséget – sikerrel: a szikrázóan kemény első félidő legnagyobb helyzeténél a román kapus bravúrjára volt szükség. Kesztyűs beadása után N’Gog fejesét piszkálta szögletre. A folytatásban változott a játék képe: a meccs legnagyobb lehetőségét a Craiova hagyta ki: Barbut ziccerben lőhetett, de ezt megúszta a Honvéd. Gyűrte, gyömöszölte egymást a két csapat, gól nem született, pedig Kelic szemben a kapuval könnyedén eldönthette volna a meccset a Craiova javára. A döntetlen a románok esélyeit növeli, igaz, a Honvéd kapott gól nélkül utazhat idegenbe, így a jövő héten Romániában harcolhatja ki a továbbjutást.

Loic Nego (jobbra) sem villogott a liechtensteini csapat ellen
Fotó: MTI/Illyés Tibor

Szintén albérletben, de a jól bevált, tavaly szerencsét hozó felcsúti Pancho Arénában a Mol Fehérvár egyértelmű esélyesként fogadta a liechtensteini Vaduz csapatát. Minden a magyar ezüstérmes mellett szólt, persze nem ártott az óvatosság, s ne feledjük, 2006-ban a Vaduz az Újpestet ütötte ki a nemzetközi kupából. Idén már az első pillanatokban meg akarta mutatni a „Vidi”, hogy ki az úr a háznál. Öt perc játék után Huszti szöglete után Stopira fejelt a kapuba. A fehérváriak további gólokat is szerezhettek volna a svájci másodosztályban szereplő ellenfelükkel szemben, de Juhász, Nego és Scsepovics is kihagyta a helyzetét. Ahogy azt várni lehetett, felborult a pálya: a Fehérvár támadott, ellenfele védekezett, fél óra elteltével váratlanul feléledt a vendégcsapat, Juhász rutinja hátul is kamatozott.

A második félidőben a fokozatosan fáradó Vaduz-játékosok „aprították” a fehérváriakat. Aztán a hajrában egyre inkább kimerészkedtek, és néhány lövéssel is tesztelték a fehérvári kapust, Kovácsik Ádámot.Nem tetszett a közönségnek az, amit látott, szórványos fütty is felhangzott a Pancho Arénában. Kiváló kezdés után a folytatás igencsak felejthetőre sikeredett. Fájó, de igaz: a Mol Fehérvárnak résen kell lennie Liechtensteinben, mert még nem dőlt el a továbbjutás.

Európa-liga, 2. selejtezőkör, 1. mérkőzések. Eredmények: Bp. Honvéd–Craiova 0-0. Mol Fehérvár–Vaduz 1-0, gólszerző: Stopira (5.), Torino FC-Debrecen 3-0. A visszavágókat egy hét múlva játsszák.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.