Két meccs, hat pont

A magyar labdarúgó-válogatott már teljes kerettel és edzőtábor jelleggel készül Telkiben a soron következő két Európa-bajnoki selejtezőre. Szombaton Bakuban Azerbajdzsán vendégeként lép pályára, kedden pedig Walest fogadja. Kedden két játékos, Szoboszlai Dominik és Pátkai Máté osztotta meg a gondolatait az újságírókkal, előbbi nem kertelt: hat pontot vár a két találkozótól.

Magyar Nemzet
2019. 06. 05. 15:06
null
A Salzburg válogatott középpályása (balra) valósággal duzzad az önbizalomtól Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Hat ponttal – felelte a 18 évesek bátorságával és őszinteségével Szoboszlai arra a kérdésre, hogy hány ponttal lenne elégedett az azeriek és a walesiek elleni két meccsen. Ugyanakkor tisztelettudóan beszélt arról, hogy ismét tagja a keretnek.

– Ha már megint megkaptam a válogatott meghívót és a lehetőséget a szövetségi kapitánytól, szeretnék élni vele – jelentette ki a Red Bull Salzburg középpályása, aki a szlovákok elleni Eb-selejtezőn csereként debütált a nemzeti csapatban, majd a horvátok elleni 2-1-es győzelem alkalmával már a kezdőcsapatban szerepelt. Azt pedig már a rutin mondatta vele, hogy bár „esélyesebbnek tartanak minket az azerieknél, ugyanúgy kell kimenni szombaton is a pályára, ahogy azt a horvátok ellen tettük”. Szoboszlai érthe­tően nem kívánt azokkal a pletykákkal és találgatásokkal foglalkozni, miszerint akár már a nyáron valamelyik sztárcsapathoz igazolhat.

A Salzburg válogatott középpályása (balra) valósággal duzzad az önbizalomtól
Fotó: Mirkó István

A horvátok elleni győztes gól szerzője, Pátkai Máté óvatosabban fogalmazott: – Két nagyon fontos meccs vár a csapatra. Hozzátette, a játékosok között már nem téma a márciusi győzelem, de ő személy szerint ezt nem is bánja, mert „abból nem lehet megélni, ami a múltban történt”. A Mol Vidi középpályása szerint két különböző mérkőzés vár a válogatottra: szombaton Azerbajdzsánban papíron a magyar csapat az esélyesebb, ám Walest magasabban jegyzik. – Bakuban szeretnénk érvényesíteni a papírformát, Budapesten ugyanakkor szeretnénk azt felborítani – fogalmazta meg más szavakkal a válogatott előtt álló feladatot.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.