Kétszer kellett megnyerni a Magyar Kupa-döntőt

A papírformának megfelelően a Győr és a Ferencváros jutott a női kézilabda Magyar Kupa döntőjébe. A két zöld-fehér csapat csatáját az ETO nyerte 32-29-re. A férfi­bajnokság rangadóján a Szeged 25-23-ra legyőzte a Veszprémet.

2019. 03. 18. 7:06
null
Nycke Groot lett a négyes finálé legjobb játékosa Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szűk tizenegy perc pergett le a női kézilabda Magyar Kupa döntőjéből, amikor Elek Gábor letette a T betűt a zsűriasztalra. Időt kért a Fradi edzője, s erre minden oka megvolt, 7-2-re vezetett ekkor az ETO, amelynek kapusa, Amandine Leynaud parádézott, elől meg kedvükre lövöldözgethettek Nycke Groot és társai.

A „kisalföldi világválogatott” tartotta az ötgólos fórt az egy kivétellel magyarokkal felálló FTC ellen, sőt, a félidő végére hétre hizlalta a különbséget; éppúgy 18-11-es győri előnnyel ért véget az első játékrész, mint a két csapat januári bajnoki mérkőzésén.

Nycke Groot lett a négyes finálé legjobb játékosa
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Alighanem a címvédő elhitte a szünet után, hogy újabb trófea került a vitrinjébe, a Ferencváros pedig megérezte a „vér szagát”, és minden mindegy alapon elkezdett kézilabdázni.

Kovacsics és Pena vezérletével feltámadt a fővárosi csapat, és a 44. percben utol is érte az ellenfelét (22-22). Ekkor Danyi Gábor próbált rendet rakni a győri fejekben. Hogy mindez sikerült, arra a 100. (majd a 101.) kupadöntős gólját megszerző Görbicz Anita és az emberhátrányban egy kínai figurát tökéletesen befejező Nycke Groot gólja volt a bizonyíték.

A Fradi elfáradt a hajrára, a címvédő újabb energiát csiholt ki magából, és 32-29-re megnyerte a finálét. A Magyar Kupa négyes döntőjének legjobb játékosa a győri Nycke Groot lett.

„Boldog vagyok, a kupadöntő az első címem a csapattal, de nem az a lényeg. Le a kalappal a lányok előtt, a döntetlen után tudtunk újítani, és igazi csapatként harcoltunk a végsőkig” – mondta az M4 Sportnak Danyi Gábor, aki első trófeáját szerezte győri edzőként. „Mindent megtettünk az elején, amit az ETO ellen nem szabad megtenni. Álmosan kezdtünk. Büszke vagyok a csapatra, hogy vissza tudott kapaszkodni. Megérdemelten nyert az ETO!” – értékelt az FTC edzője, Elek Gábor.

Női kézilabda Magyar Kupa, négyes döntő, Debrecen. Elődöntő: FTC-Rail Cargo Hungaria–Dunaújváros 33-26, Győri Audi ETO–Érd 39-26. A harmadik helyért: Érd–Dunaújváros 31-23. Döntő: Győr–FTC 32-29.

Szegedi siker a rangadón

Mivel a férfibajnokság alapszakaszának első helye gyakorlatilag eldőlt a Szeged javára, csak a presztízs szempontjából volt jelentősége a Veszprém szegedi vendégjátékának. A szuperrangadó a védekezésről szólt, a szünet után többször is ellépett két-három góllal a Szeged, a Veszprém visszakapaszkodott, de a hajrában már nem tudta tartani a lépést. 25-23-as győzelmével a Szeged megerősítette vezető helyét a tabellán, és szinte biztosan hazai pályán játszhatja a májusban esedékes bajnoki döntő visszavágóját.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.