Kétszeres BL-győztes labdarúgó a Real Madrid első nyári igazolása

A 28 éves David Alaba szerződésének lejártával lelépési díj nélkül, ingyen érkezett a Real Madridhoz a Bayern Münchentől.

Magyar Nemzet
2021. 05. 28. 20:45
DFB Cup - Semi Final - Bayern Munich v Eintracht Frankfurt
Alabával sokat nyerhet a Real Fotó: REUTERS/Kai Pfaffenbach/Pool
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az idényt trófea nélkül záró királyi gárda bejelentette az első nyári igazolását. A Real Madridban folytatja a pályafutását az osztrák válogatott 28 éves labdarúgója, Davis Alaba, aki az előző tizenkét szezonban a Bayern Münchenben futballozott. Alaba a szerződése lejártával került Madridba, a Realnak nem kellett fizetnie transzferdíjat a leigazolásáért. Alaba többek között tíz bajnoki címet, hat Német Kupát, két Bajnokok Ligáját és két klubvilágbajnoki címet nyert a Bayernnel.

A nigériai felmenőkkel rendelkező játékos hétszer volt az év labdarúgója Ausztriában, a nemzeti csapat mezét eddig 79 alkalommal öltötte magára, és ott van az osztrák csapat Európa-bajnoki keretében. Alaba a 2016-os Európa-bajnokságon szerepelt a magyar válogatott elleni csoportmérkőzésen.

Alaba két BL-t nyert a Bayernnel
Fotó: MTI/EPA/Nusad Szekkajil

A transzfer végül ma vált hivatalossá, miután a La Liga 2020–2021-es idényében második helyen végző madridiak hivatalos közleményt adtak ki, melyben megerősítik Alaba szerződtetését. A játékos hivatalos bemutatására az Európa-bajnokságot követően kerül sor.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.