Kézilabdacsarnok épül Lentiben

Több mint 1,2 milliárd forint kormányzati beruházással kézilabda munkacsarnok épül Lentiben, a korszerű létesítmény ideális feltételeket biztosít a kézilabdásoknak – mondta Szabó Tünde sportért felelős államtitkár a szerdai alapkőletételi ünnepségen.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2020. 06. 24. 17:14
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar kormány célul tűzte ki, hogy minden gyermek megfelelő környezetben tudjon sportolni, és komoly hangsúlyt fektet arra, hogy színvonalas sportlétesítmények épüljenek. Emellett az is fontos, hogy a szakemberekkel, a városi vezetők támogatásával megfelelő háttere legyen a sportágnak – emelte ki Szabó Tünde.

Hozzátette: Lentiben mindig nagyon fontos volt az utánpótlás-nevelés és az élsport támogatása. A Szlovénia, Horvátország és Ausztria szomszédságában lévő városban épülő csarnok lehetőséget ad arra, hogy a város a térség sportközpontjává váljon.

Kitért arra is, hogy a munkacsarnok-fejlesztési program a Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) támogatásával valósulhatott meg. A klubokban zajló munka, az eddigi eredmények és sikerek azt mutatják, a sportág jó irányba halad – jelezte az államtitkár.

Elismerését fejezte ki, hogy Gódorné Nagy Mariann, a Lenti-csapat – a GÓNA SZKKE – vezetője nyerte el A kézisek kézise címet a Nemzeti Sport, a Magyar Nemzet, az Origó és a Magyar Kézilabda-szövetség közös szavazási akciójában.

Kocsis Máté, az MKSZ elnöke kiemelte: az országban első ütemben 16 kézilabdacsarnok épül, ebből kettő Zala megyében. Hozzátette: az MKSZ a sportesemények lebonyolítása, a nemzeti válogatott menedzselése mellett kiemelt feladatának tekinti, hogy „kedvet csináljon a sporthoz”, és ehhez megfelelő körülményeket biztosítson. Lentiben, az új arénában – mely a tervek szerint 2021 júliusában készül el – a gyermekek ideális környezetben kézilabdázhatnak, így minden adott lesz ahhoz, hogy a városban és a térségben mind több gyermek válassza a kézilabdát. Gódorné Nagy Mariann példája és az új aréna olyan lendületet adhat a környékbeli kézilabdaéletnek, amelyből a magyar kézilabdasport profitálhat – hangsúlyozta.

A csarnok minőségi előrelépést jelent a város sportolói, kézilabdásai számára – jelentette ki Horváth László, Lenti polgármestere.

Elmondta, hogy a kézilabdának komoly hagyományai vannak a városban. A női felnőttcsapat többször nyert megyei bajnokságot, a magasabb osztályba való feljutásnak a megfelelő színvonalú, a szövetség előírásainak megfelelő pálya hiánya szabott határt. A kormányzati program keretében, az iskola melletti zöldterületen épülő, korszerű kézilabdacsarnok minden előírásnak megfelel majd. Az egyhektárnyi építési területet az önkormányzat térítésmentesen adta át az államnak és vállalta a közművek kiépítését – jelezte.

Az 1725 négyzetméteres létesítmény típusterv alapján készül, az épületben többek közt 150 ülőhelyes nézőteret alakítanak ki kiszolgáló blokkokkal.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.