Ki állítja meg a bergamói Istennőt?

A bergamói együttes ezúttal a Sampdoriát múlta felül két góllal, és feljött a harmadik helyre a tabellán.

Ch. Gáll András
Forrás: MTI2020. 07. 09. 7:15
null
Tovább robog az Istennő Fotó: Marco Cerescioli Forrás: atalanta.it
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bajnokok Ligájában negyeddöntős Atalanta 2-0-ra legyőzte a vendég Sampdoriát az olasz labdarúgó-bajnokság 31. fordulójának szerdai játéknapján, ezzel ideiglenesen feljött a tabellán a harmadik helyre. A bergamói együttes – La Dea, az Istennő, ahogy a szurkolói becézik – kétpontos előnyre tett szert a negyedik Internazionaléval szemben, amely csütörtökön játszik Veronában.

Tovább robog az Istennő
Fotó: atalanta.it

Az Atalanta megszakítás nélkül tizenegyedik mérkőzését nyerte a BL-meccsekkel együtt, eközben kilencedik bajnokiját, és ezzel fordulóról fordulóra javítja a klubrekordot. A gólokat Toloi és a szupercsere Muriel szerezte.

Gian Piero Gasperini vezetőedző a szokott szerény stílusban, már-már bocsánatot kérően nyilatkozott. Kiemelte, hogy a cél még mindig a BL-hely megszerzése, de most már az dobogó második foka is elérhető közelségben van.

Az AS Roma három vereség után nyert ismét, mégpedig a vendég Parma ellen, míg a kiesés elkerüléséért küzdő, utolsó előtt Brescia 3-1-re kikapott a Torino otthonában. A Sassuolo vendégként győzte le a Bolognát, és ezzel feljött a nyolcadik helyre.

Serie A, 31. forduló: AS Roma–Parma 2-1, Atalanta–Sampdoria 2-0, Bologna–Sassuolo 1-2, Torino–Brescia 3-1, korábban: Fiorentina–Cagliari 0-0, Genoa–Napoli 1-2, kedden játszották: AC Milan–Juventus 4-2, Lecce–Lazio 2-1, csütörtökön játsszák: SPAL–Udinese 19.30, Hellas Verona–Internazionale 21.45. Az élcsoport: 1. Juventus 75 pont, 2. Lazio 68, 3. Atalanta 66, 4. Internazionale 64 (30 meccsből), 5. AS Roma 51, 6. Napoli 51, 7. AC Milan 49.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.