Kibekkelték Gulácsiék a Bayernt

Többet támadott a Bayern, több helyzete is volt, a mérkőzés ziccerét azonban Timo Werner hagyta ki. 0-0-ra végződött a Bayern München-RB Leipzig rangadó a német Bundesligában.

2020. 02. 09. 20:27
Gulcsi Pter
Berlin, 2019. május 26. Gulácsi Péter, az RB Leipzig kapusa a labdarúgó Német Kupa döntõjében a Bayern München ellen játszott mérkõzésen Berlinben 2019. május 25-én. MTI/EPA/Felipe Trueba Fotó: Felipe Trueba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Üldözöttből üldöző lett az RB Leipzig az elmúlt két hétben. A lipcseiek a tabella élén teleltek, majd a januári folytatás sem utalt arra, hogy gond lenne, hiszen az újévi rajton 3-1-re legyőzték az Union Berlint. Aztán mégis hullámvölgybe kerültek. Kikaptak Frankfurtban 2-0-ra, majd a Mönchengladbach elleni rangadót 0-2-ről csak a hajrában mentették 2-2-re, aztán újabb frankfurti csapás (3-1) következett, ezúttal a kupában.

Az újabb rangadót, a Bayern ellen Münchenben már második helyezettként várták a Bundesligában, igaz, esetleges győzelemmel visszaugorhattak a tabella élére. Szokás szerint védte a lipcseiek kapuját, viszont még javában lábadozik.

Az előre borítékolható forgatókönyv szerint alakult a mérkőzés – amelyet a Bayern elleni BL-nyolcaddöntőre készülve José, Mourinho, a Tottenham mestere a helyszínen nézett meg –, a Bayern rohamozott, az RB Leipzig pedig öt védővel bekkelt, s Timo Werner gyorsaságára, kontrákra épített. Az első negyedórában Gulácsi Péter meleg pillanatokat élt át, de ha más már nem is, a szerencse rendre kisegítette, sőt végig az első félidőben, amely nem hozott gólt. Nem állítanánk, hogy unalmas volt a találkozó, de meg sem közelítette a szombati, Bayer Leverkusen–Dortmund (4-3) mérkőzést, amelyről csak szuperlatívuszokban lehet szólni.

Az 52. percben gólt úszott meg a Leipzig, Lewandowski ugyan büntetőt harcolt ki, de előtte lesen volt. A 63. percben jött a várva várt lipcsei kontra, Werner ziccerben mellé passzolt... A 80. percben aztán eljött Gulácsi pillanata. Goretzka már csak vele állt szemben, ám a magyar kapus védte a jobb alsóba tartó lövését. Több helyzet már nem volt, maradt a 0-0.

Bundesliga, 21. forduló: Bayern München-RB Leipzig 0-0. Az élcsoport: 1. Bayern 43 pont, 2. RB Leipzig 42, 3. Dortmund 39, 4. Mönchengladbach 39.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.