Kiégett, motiválatlan, szemtelen – ezért nem mehet az olimpiára

Benoit Paire magának kereste a bajt. A nehezen kezelhető francia teniszező mindent elkövetett azért, hogy ne indulhasson az olimpián, és a Francia Teniszszövetség a segítségére sietett. Idén őt biztosan nem látjuk Tokióban.

Magyar Nemzet
2021. 04. 23. 21:28
benoit paire
Paire megkapta a jogos büntetését Fotó: Paul Crock Forrás: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Benoit Paire az ideggyenge teniszező prototípusa: a 31 éves játékos eddigi pályafutása során egy egyéni és egy páros versenyen diadalmaskodott. A szaksajtó véleménye szerint a francia játékos sokkal többre vihette volna, ha kiírtja a viselkedési repertoárjából a rendszeres köpködést, ütőtörést, és a folyamatos reklamálást a mérkőzésvezetőnél. Egy kis ízelítő Paire legrosszabb pillanataiból:

A folytatólagosan elkövetett illetlen viselkedés még elment volna, nem ezzel húzta ki a gyufát a Francia Teniszszövetség vezetőinél. Paire legutóbb Monte Carlóban fakadt ki az egyik mérkőzése után: azt találta mondani, hogy a tenisz már nem hozza lázba, mert a pandémia miatt unalmasak és szomorúak lettek a versenyek.

Korábban Acapulcóban sem rejtette véka alá a véleményét. – Csak az érdekel, hogy minél hamarabb kikerüljek a buborékokból. Most kikaptam Acapulcóban, de jobb is, mert így pár napot élvezhetem az életet Miamiban a következő verseny előtt. Jelenleg nem a tenisz az elsődleges az életemben. Ha valaki megnyer egy 250-es ATP-tornát, harmincezer dollárt kap. Én már edző nélkül utazom, az első fordulókban erőnyerő vagyok, aztán kikapok, felveszek tízezer dollárt, és továbbállok. Akkor miért kellene megszakadnom? –

Paire biztosan nem utazhat Tokióba
Fotó: David Gray / AFP

Nos, a francia szövetség nem nézte tétlenül Paire bicskanyitogató nyilatkozatait, és úgy döntött, hogy kizárja őt az olimpiai kvalifikációra esélyesek sorából. Paire jelenleg csak a negyedik legjobb francia, egyébként sem lett volna biztos az indulása, de a szövetség döntése nyomán végképp eldőlt, hogy nem lesz ott Tokióban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.