Kielcei presztízsmeccs, kaproncai veretlenség

2019. 11. 02. 13:01
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mind a négy, Bajnokok Ligájában érdekelt magyar csapat folytatja a szereplését a hét végén. A nőknél címvédő Győr soros mérkőzésén legfeljebb az lehet a kérdés, hogy teljesül-e Danyi Gábor edző jóslata; a pécsi illetőségű szakember ugyanis azt jövendölte, hogy csapata képes lehet átlépni az ötvengólos álomhatárt a BL-ben. A Ljubljana ellen adott a lehetőség a rekorddöntésre. Gólzuhatag nem várható Szegeden, de hazai győzelem annál inkább. A magyar bajnoki ezüstérmes férficsapat a szlovén Celjét fogadja, s ha létezik országos egyes, akkor ez a mérkőzés feltétlenül az.

Több okból kifolyólag is pikáns párbajnak ígérkezik az előző szezonban a döntőig menetelő Veszprém kielcei fellépése. Máig kitörölhetetlen, fájó emlék Veszprémben a 2016-os BL-döntő, amit az akkor még Xavi Sabaté vezette csapat kilencgólos előnyről veszített el. Azóta sok minden változott a magyar rekordbajnoknál: edzők váltották egymást, a játékoskeret is alaposan kicserélődött, a három évvel ezelőtti csapatból eligazolt vagy visszavonult többek között Aron Pálmarsson, Mirko Alilovic, vagy éppen Momir Ilic. David Davis edző az előző szezonban majdnem a csúcsra járatta a Veszprémet, amely kis bizonytalankodás után kezd magára találni, így nem lenne meglepetés, ha idegenben győzné le a Kielcét.

A hétvége legnagyobb kérdése, hogy képes lehet-e a Ferencváros vendégként is nyerni a csoportkörben. A tét nem csekély: amennyiben a Fradi megőrzi a hétmeccses veretlenségét a Podravka Koprivnicával szemben, sőt legyőzi idegenben a horvát alakulatot, akkor nagy valószínűséggel továbbjut a csoportból. A Podravka gyenge pontja látszólag a védekezése – legalábbis erre enged következtetni a három meccsen kapott 101 gól, amely a legtöbb a mezőnyben –, az FTC-nek tehát támadásban lehet a legtöbb keresnivalója. Mivel védekezésben, főként a beálló körüli területeken akadtak gondjai az első három BL-csoportmeccsen, ezért a héten ezek gyakorlására helyezte a hangsúlyt a csapat edzője, Elek Gábor. Feszesebb védekezése győzelmet és csoportharmadik, azaz továbbjutó helyet érhet.

A hét végi BL-program. Szombat: Vive Kielce–Telekom Veszprém (15.00, tv: Sport 1), Győri Audi ETO–Krim Ljubljana (17.00, tv: Sport 1), Podravka Koprivnica–FTC Rail Cargo Hungaria (18.15, tv: Sport 2). Vasárnap: Mol Pick Szeged–Celje (17.00, tv: Sport 2).

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.