Kiütéssel nyerte a kiesési rangadót a Bp. Honvéd a DVTK ellen

A Bp. Honvéd és a Diósgyőr kiesési rangadót játszott a labdarúgó NB I. 15. fordulójában. A kispestiek a szünetig elhúztak két góllal, a DVTK utána még szépített, ám egy újabb gól megtörte az ellenállását, és 5-1-re kapott ki, amivel maradt az utolsó helyen, a Bp. Honvéd viszont elmozdult az utolsó előtti pozícióból. A Zalaegerszegnek egy félidő is elég volt ahhoz, hogy 2-0-ra legyőzze az MTK-t.

Magyar Nemzet
2020. 12. 16. 19:47
null
Okkal ünnepelhettek a kispesti futballisták Forrás: Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár messze még a vége, kiesési rangadót játszott egymással két egyaránt nagy múltú csapat, a Bp. Honvéd és a Diósgyőr. A tabella utolsó két helyezettje találkozott egymással az Új Hidegkuti Nándor Stadionban, és két olyan vezetőedző, akik a múlt héten vették át a csapatukat. Kispesten Pisont István nem új ember, hiszen tavasszal már irányította a csapatot, sőt, Magyar Kupát nyert vele, a szlovákiai Geri Gergely viszont még sohasem dolgozott a magyar labdarúgásban. Szerdán a Diósgyőrről szólva nem is a mérkőzés számított a legnagyobb érdekességnek, ugyanis a goal.com magyar kiadása arról számolt be, hogy a tíz éve tulajdonos Leisztinger Tamás kivonul a város futballjából, és a klub új kezekbe kerül, mindenesetre a meccs kezdetéig a hírt senki sem erősítette meg.

 

Okkal ünnepelhettek a kispesti futballisták
Fotó: Nemzeti Sport

 

A Honvéd október 4. (ZTE–Honvéd 2-4) óta nem győzött NB I-es mérkőzésen, nyeretlenségi sorozata nyolcmérkőzéses (5 döntetlen, 3 vereség). A kispestiek 2014–2015 óta nem voltak ilyen rossz szériában, akkor 2014. szeptember 20. és 2015. március 21. között sorozatban 14 bajnokin maradtak nyeretlenek. A Diósgyőr pedig 54 kísérletből csak hétszer tudott győzni a Honvéd vendégeként, legutóbb viszont nagyon nyert: február 29-én 4–0-ra páholta el a kispestieket.

Most az első félidő egyértelműen a kispestieké volt. Jó ideig meddő fölényben játszottak, ám a 24. percben megtört a jég: Mezgrani adott be jobbról, az ötös bal sarkánál érkező Gazdag pedig egy védővel a nyakában 6 méterről a kapuba fejelt – 1-0. És még fel sem ocsúdhattak a vendégek, máris két gól volt az előnyük: a 30. percben Zsótér három miskolci között cselezgetett, a 16-os bal csücskénél jobbal Gazdaghoz passzolt, aki visszatette elé a labdát, Zsótér pedig átvétel nélkül, 8 méterről ballal, laposan a hosszú alsó sarokba lőtt – 2-0.

 

A szünet után élénkebben és bátrabban folytatta a mérkőzést a Diósgyőr, aminek hamar, már az 50. percben meglett az eredménye. Grozav a bizonytalankodó kispestiek között jutott labdához, 14 méterről célozta meg a jobb felső sarkot, és Tujvel ugyan még beleért a lövésbe, védeni nem tudott – 2-1.

 

Így újra érdekessé vált a találkozó, és a DVTK szorgosan iparkodott is az egyenlítő gólért. A Bp. Honvéd visszavett a kezdeményezésből, inkább védekezett, és egy-egy gyors kontrával próbált meg veszélyes lenni. Egy ilyen kontra végén jutott szöglethez a 63. percben, Hidi beadását pedig Szendrei az ötösről a földre fejelte, és a labda onnan a kapu jobb oldalába pattant – 3-1. Ha ez a gól még nem is, a következő már teljesen kedvét szegte a Diósgyőrnek: a 71. percben Batik szépen nyeste középre a labdát, ott Gazdag tökéletesen érkezett, két védő között átvette a középmagas labdát, majd a kiszolgáltatott Antal mellett a bal alsóba helyezett – 4-1. És még nem volt vége! A 75. percben Hidi egy csellel becsapta a védőjét, az ötös bal sarkától laposan adott középre, a védők elcsúsztak, a hosszú saroknál pedig három kispesti is érkezett, közülük Lovric hat méterről a felső sarokba lőtt – 5-1.

 

A Diósgyőr mellett szól, hogy a szünet után nekilódult ledolgozni a kétgólos hátrányát, az viszont cseppet sem hízelgő a csapatra nézve, hogy a harmadik kispesti találat után teljesen feladta a meccset, és végül kiütéses vereséget szenvedett, csúnyán veszítette el a kiesési rangadót. A DVTK természetesen maradt az utolsó helyen, a Bp. Honvéd viszont előbbre lépett az utolsó előtti pozícióból, az Újpestet megelőzve.

A kora este másik mérkőzésén a Zalaegerszeg az MTK-t fogadta, és már az első félidőben 2-0-ra vezetett.

 

 

 

NB I., 15. forduló

Kedd

Kisvárda–Újpest 1-1 (0-1), Kisvárda, jv.: Farkas Ádám. Gólszerző: Jelena (91.), illetve Szakály P. (85.)

Mol Fehérvár–Puskás Akadémia 1-1 (0-1), Mol Aréna Sóstó, jv.: Bogár. Gólszerző: Bamgboye (59.), illetve Knezevic (19.)

Szerda

Bp. Honvéd–Diósgyőr 5-1 (2-0). Új Hidegkuti Nándor Stadion, jv.: Pintér Cs. Gólszerző: Gazdag (24., 71.), Zsótér (30.), Szendrei (63.), Lovric (75.), illetve Grozav (50.)

Zalaegerszeg–MTK 2-0 (2-0), Zalaegerszeg, jv.: Solymosi. Gólszerző: Zimonyi (4.), Szánthó (12.)

Paks–Ferencváros, 20.15 (tv.: M4 Sport)

Budafok–Mezőkövesd, 20.15 (M4 Sport+)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.