Kiesett az Ajax, Neymarék átrohantak a Başakşehiren

Búcsúzott a Bajnokok Ligájától az Ajax labdarúgócsapata, miután hazai pályán 1-0-s vereséget szenvedett az Atalantától a csoportkör zárófordulójának szerdai játéknapján. Nem bírt a H csoport utolsó helyén végzett Midtjyllanddal a Liverpool, csupán 1-1-es döntetlenre futotta az angoloknak Dániában. A Paris Saint-Germain, ha egy nap késéssel is, de 5-1-re kiütötte a Başakşehirt.

2020. 12. 09. 21:04
Neymar, PSG, Bajnokok Ligája, Paris Saint-Germain
Neymar szárnyalt a törökök ellen Fotó: EPA/IAN LANGSDON
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Ajaxnak győzelemre volt szüksége a továbbjutáshoz, minden más esetben az Atalanta végzett volna a D csoport második helyén. Egyik csapat sem akart hátrányba kerülni, ezért mindketten fegyelmezetten játszottak, alig akadtak helyzetek az első játékrészben. A szünetet követően sem javult a holland bajnok játéka, ráadásul a 79. percben Ryan Gravenberch kiállítása miatt emberhátrányba került, innen már csak lefelé vezetett az út. A kegyelemdöfést Luis Muriel adta meg a 85. percben: a kolumbiai csatár csereként lépett pályára, és továbblőtte csapatát a nyolcaddöntőbe. Az Ajax pedig tavasszal az Európa-ligában vigasztalódhat.

Ahogy az várható volt, a Liverpool erősen tartalékos felállásban lépett pályára a Midtjylland elleni, tét nélküli mérkőzésen. Ettől függetlenül a vendégek voltak az esélyesek, és ezt már 55 másodperc után igazolták, amikor a hazai védelem hibája után Mohamed Szalah megszerezte a vezetést. Az első félidőben volt lehetősége a dánoknak az egyenlítésre, de Sory Kaba fejesét Fabinho kivágta a gólvonalról. A második félidőben viszont már betalált a házigazda, a 62. percben Alexander Scholz tizenegyest értékesített. A Midtjylland hajtott története első győzelméért a Bajnokok Ligájában, de nem járt sikerrel.

Bajnokok Ligája-csoportkör, D csoport, 6. forduló:

Ajax–Atalanta 0-1 (0-0)

Gólszerző: Muriel (85.)

Kiállítva: Gravenberch (79.)

Midtjylland–Liverpool 1-1 (0-1)

Gólszerzők: Scholz (62. – tizenegyesből), ill. Szalah (1.)

A végeredmény:

1. Liverpool 13 pont

2. Atalanta 11

3. Ajax 7

4. Midtjylland 2

NEYMAR-PARÁDÉ PÁRIZSBAN

A tizennegyedik perctől folytatódott a kedden rasszista incidens miatt félbeszakadt Paris Saint-Germain–Başakşehir összecsapás. A franciákat a „kis közjáték” nem zavarta meg, és szerdán már az első félidőben három gólra elhúztak duplájával és büntetőből szerzett találatával. A fordulás után sem állt le a PSG: a sztárduó mindkét tagja hozzátett 1-1 találatot. A Başakşehirnek legalább a szépítés összejött Mehmet Topal révén, de feltehetően így is keserű szájízzel távozik Párizsból. A Paris Saint-Germain viszont örülhet, magabiztos diadalával a csoportelsőséget is megszerezte.Neymar, PSG, Bajnokok LigájaNeymar szárnyalt a törökök ellen

Fotó: EPA/IAN LANGSDON

Bajnokok Ligája-csoportkör, H csoport, 6. forduló:

Paris Saint-Germain–Başakşehir 5-1 (3-0)

Gólszerzők: Neymar (21., 38., 50.), Mbappé (42. – tizenegyesből, 62.), ill. Topal (57.)

A csoport keddi meccsén: RB Leipzig–Manchester United 3-2

A végeredmény:

1. Paris Saint-Germain 12 pont (11-5)

2. RB Leipzig 12 (11-12)

3. Manchester United 9

4. Başakşehir 3

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.