Kijutottak Tokióba női pingpongosaink

2020. 01. 24. 12:09
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ott lesz Tokióban a magyar női asztalitenisz-válogatott. A portugáliai Gondomarban zajló olimpiai selejtezőn a Póta Gina nélkül felálló, Fazekas Mária, Pergel Szandra, Madarász Dóra összetételű csapat tegnap 3-1-re legyőzte a kijutásért a házigazda Portugáliát.

Először a párosok álltak asztalhoz. Pergel és a válogatottba 44 évesen, tizenöt év után visszatért Fazekas 3:1-es sikerével megadta az alaphangot az esélyesebbnek tartott, csupa kínaival felálló portugálok ellen. Utána Madarász következett, és 0:1-ről 3:1-re ő is nyert. Ezt követően Pergel ugyan kikapott, de Madarász ismét fantasztikusan játszott. 1-2-es hátrányból előbb egyenlített, a döntő szettben vezetett már 6-1-re és 9-5-re, 10-7-nél pedig három meccslabdája is volt, és rögtön az elsőt értékesítette. Háromszor 3-1, és végeredményben is 3-1. Női csapatunk még sohasem jutott ki az olimpiára, komoly bravúr, hogy ez éppen most, ráadásul Póta nélkül sikerült.

Férfiválogatottunk is egyetlen győzelemre van a tokiói kvalifikációtól, igaz, még nehezebb feladata lesz, mint a hölgyeknek, hiszen ma Svédországot kellene felülmúlnia. A Majoros Bence, Ecseki Nándor és Szudi Ádám összeállítású együttes a hetedik olimpiai részvételére hajtó, 43 éves Vlagyimir Szamszonov vezette fehéroroszok ellen kezdett tegnap, és csak látszatra győzött simán, 3-0-ra, hiszen mindhárom meccs ötszettes csatába torkollott. Ha a mieink ma nem nyernének, akkor sincs minden veszve, mert a vigaszágon még megszerezhetik a kvótát. A férfiakra és a nőkre is igaz, hogy a kvalifiált csapatok az egyéniben is elindíthatnak két versenyzőt az olimpián. A magyar asztalitenisznek még mindig Klampár Tibor 1988-ban, valamint a Bátorfi Csilla, Tóth Krisztina páros 2000-ben szerzett negyedik helyezése a legjobb olimpiai eredménye. Ennek felülmúlására csekély az esély, de a részvétel is nagy dolog.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.