Kikövezett út vezethet Glasgow-ból Liverpoolba

Steven Gerrard visszavezette a csúcsra a Rangerst, a skót óriás története ötvenötödik bajnoki címét szerezte még az alapszakasz vége előtt.

Magyar Nemzet
2021. 03. 08. 10:48
Gerrard
Forrás: Rangers FC/PA Images
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Glasgow Rangers harminckét forduló után is veretlen a skót labdarúgó-bajnokságban, a Celtic legújabb, hét végi botlása eredményeként pedig már ünnepelheti világrekordot jelentő ötvenötödik bajnoki címét. A skót óriás hihetetlenül mélyről kapaszkodott vissza az elmúlt szűk évtizedben.

Bár sok Rangers-szurkoló szerette volna, ha a következő fordulóban, a Celtic elleni rangadón válik biztossá a kék-fehérek végső elsősége, így sem jött rosszkor a csapatnak, hogy az Európa-ligára koncentrálhat, ahol a cseh Slavia Praha egyáltalán nem tűnik legküzdhetetlen akadálynak a legjobb nyolc közé jutásért.

A szinte tökéletes szezon kulcsfigurája a vezetőedző, Steven Gerrard, akit paradox módon éppen a rendkívül meggyőző produkció miatt hamarabb elveszíthet a Rangers, mint szeretné. Bár az angol szakember szerződése 2024-ig szól, a Rangersnél európai színtéren léteznek nagyobb klubok is. Márpedig ha a Liverpool hívná Gerrardot, akkor aligha van az a szerződés, amely megakadályozza, hogy igent feleljen.

Ráadásul a Liverpool történelmi mélypontot ért el: immár zsinórban hat hazai bajnokit veszített a csapat. Jürgen Klopp szerződése papíron ugyanúgy 2024-ig szól az Anfielden, mint Gerrardé Glasgow-ban. A német edző Bajnokok Ligáját, majd hosszú várakozás után bajnoki címet is nyert a vörösökkel, és éppen Gerrard javasolta, hogy szobrot kellene állítani neki.

Kloppnak ugyan van kifogása, a Liverpoolt idén szinte példátlan sérüléshullám sújtja, de még így is kérdéses, hogy a közelmúlt nagy eredményei meddig tarthatják a padon. A Leicester Cityt 2016-ban tényleg csodaszámba menő bajnoki elsőségre vezető Claudio Ranieri például a következő idényt már nem töltötte ki a rókák élén…

Jamie Carragher, aki lényegében a teljes karrierjét Gerrard csapattársaként töltötte Liverpoolban, már élő adásban üzent a korábbi középpályásnak: – Találkozunk Liverpoolban a következő szezonban!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.