Kimmich csodagóljával verte a Bayern München a Dortmundot

Csúcsrangadóval indult kedd este a Bundesliga 28. fordulója: a listavezető Bayern München a mögötte négy pont hátránnyal második Dortmundhoz látogatott. A lefújásra aztán hét pontra nőtt az előnye, mert Joshua Kimmich csodagóljával 1-0-ra verte a nagy riválisát.

2020. 05. 26. 20:44
null
Dortmund, 2020. május 26. A Borussia Dortmund és a Bayern München játékosaI a német elsõ osztályú labdarúgó-bajnokság 2020. május 26-i mérkõzésén, amelyet a koronavírus-járvány miatt szurkolók jelenléte nélkül játszanak Dortmundban. MTI/EPA/DPA pool/Federico Gambarini Fotó: Federico Gambarini
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bajoroknál a 25 meccsen 27-szer eredményes, és a Bundesliga góllövőlistáját vezető lengyel a hazaiaknál pedig a 19 éves norvég csodagyerek Erling Braut Håland, aki a forduló előtt „csak” tíz találatnál járt – ám ezeket éppen tíz meccsen szedte össze, hiszen a télen érkezett a Dortmundba. Akár ebből a megközelítésből is leülhettünk a televízió elé, és Németországban is csak ezt tehették a szurkolók, hiszen a meccsek a koronavírus-járvány miatt zárt kapusak. Ám aki ezt nem tudta, és persze nem látott lelátói képet a közvetítésben, a profi módon bekevert mesterséges háttérzaj alapján azt is gondolhatta volna, hogy telt ház van a Signal Iduna Parkban, 80 ezren énekelnek a lelátókon.

S kevés hiányzott, hogy már 33 másodperc után teljesen felcsavarják a hangerőt a hazai hangtechnikusok. Neuer szokásához híven elkószált a kapujából söprögetőt játszani, a labda éppen Hålandhoz került, aki ellőtte, vagy inkább elgurította a halóőr lábai között, Boateng azonban mentett a gólvonalon. A 17. percben aztán a túloldalon a hatai védősorból Piszczek akadályozta meg a gólvonal előtt a Bayern vezető találatát, amikor Gnabry lövését blokkolta. Az eseménydús meccsen sorjáztak a helyzetek, és a 43. percben jött a gól is, mégpedig a minőségi fajtából: a vendégektől Kimmich jobb oldalról jobb belsővel 18 méterről lágyan alábökött a labdának, és a kissé kint álló Bürki hiába nyújtózkodott, nem tudott hárítani. A védő a 140. Bundesliga-meccsén a tizenkettedik találatát jegyezte.

Fordulás után a Dortmundba beállt Emre Can és Jadon Sancho is, de ők sem tudtak életet lehelni a bekapott góltól megroggyant sárga-feketékbe. A Bayern München 1-0-ra győzött rangadón, és meglehet, hogy ezzel már a bajnokságot is megnyerte. Ami biztos: hat fordulóval a zárás előtt már hét pont az előnye. Håland amúgy a 72. percben lesántikált a pályáról, Lewandowski pedig talán nem bánja, hogy most kivételesen nem talált be...

Bundesliga, 28. forduló, keddi eredmények:

Dortmund–Bayern München 0-1

Eintracht Frankfurt–Freiburg 3-3 (A Freiburgban kezdő Sallai Rolandot az 59. percben lecserélték.)

Bayer Leverkusen–Wolfsburg 1-4

Werder Bremen–Mönchengladbach 0-0

Szerdán játsszák:

RB Leipzig–Hertha 18.30 (tv: Sport 1)

Augsburg–Paderborn 20.30

Fortuna Düsseldorf–Schalke 20.30 (Sport 2)

Hoffenheim–Köln 20.30

Union Berlin–Mainz 20.30 (tv: Sport 1)

Az élcsoport állása: 1. Bayern München 64 pont/28 mérkőzés, 2. Dortmund 57/28, 3. RB Leipzig 54/27.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.