Kínában már a téli olimpiára készülnek

Vajda László, a 2022-es pekingi téli olimpia szervezőbizottságának szenior szakértője évek óta él családjával a kínai fővárosban. A szakembert többek között a tokiói nyári játékok elhalasztásáról, annak következményeiről, a munkájáról és természetesen az ázsiai országból induló koronavírusról is nyilatkozott az Origónak.

Magyar Nemzet
Forrás: origo.hu2020. 04. 08. 9:11
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kínából indult koronavírus-járvánnyal kapcsolatban Vajda László elmondta, hogy Peking gyorsan reagált a fejleményekre, meghozta az óvintézkedéseket, és a fővárosban mostanra normalizálódni látszik a helyzet. Az emberek kint vannak az utcákon, egyre nagyobb a forgalom, az üzletek és az éttermek üzemelnek.

A sportdiplomata szerint a tokiói nyári olimpiai elhalasztása némileg kihat a 2022-es pekingi téli ötkarikás játékokra is, mivel a megszokott másfél, kétéves különbség helyett csupán hét hónap választja majd el egymástól a két eseményt.

– Bizonyos értelemben persze nem hat ránk, hiszen a téli sportágakat nem igazán érinti a döntés, ahogyan a helyszíneket sem, amelyek nagy része már most kész van, legkésőbb az idei év végére pedig minden felépül. Amire viszont biztosan hatással lesz a halasztás, az a határidők betartása, valamint a szállodák, repülős utazások, és belépőjegyek intézése partnereink számára, mindez nagy átszervezéseket igénye – nyilatkozta Vajda László, aki arról is beszélt, hogy Kínában nagyon várják a téli olimpiát. Ezt támasztják alá az előzetes jegyeladások is. Vajda László elmondta: akik kint lesznek a lelátókon, azok nem azért lesznek ott, mert „kivezényelik” őket, hanem mert tényleg érdekli őket a sport, kíváncsiak az olimpiára, és az azt körülvevő eseményekre, hangulatra.

A teljes cikket IDE KATTINTVA olvashatják.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.