Kisebbségben a legendák

Rafael Nadalt nem lehet megtörni. Novak Djokovics, majd Roger Federer is kiesett, a 33 éves spanyol viszont bejutott a US Open elődöntőjébe.

2019. 09. 06. 7:53
Tennis: US Open
TENNIS/ Fotó: USA TODAY USPW
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rafael Nadalt (képünkön) nem lehet megtörni. Novak Djokovics, majd is kiesett, a 33 éves spanyol viszont bejutott a US Open elődöntőjébe, azaz könnyen előfordulhat, hogy újabb Grand Slam-torna végződik a nagy hármas valamelyik tagjának győzelmével. Csak emlékeztetőül: a legutóbbi 58 GS-versenyből 50-et a triumvirátus egyik képviselője nyert meg.

A mallorcai harcos tegnap hajnalban három játszmában diadalmaskodott az argentin Diego Schwartzman ellen (ő búcsúztatta Fucsovics Mártont az idei Roland Garros első fordulójában), és az április budapesti ATP-torna győztese, Matteo Berrettini vár rá a döntőbe jutásért. A másik ágon orosz–bolgár házirangadót rendeznek: Danyiil Medvegyev ellenfele Marija Sarapova korábbi udvarlója, a 2017-es ATP-vb győztese, Grigor Dimitrov lesz. Egyedül Nadal járt már a legjobb négy között Flushing Meadows-ban, a többieknek vadonatúj élmény lesz a mostani.

Ha csak a neveket nézzük (Szvitolina, Bencic, Andreescu, Williams), a hölgyeknél túlerőben vannak a kelet-európai versenyzők. A szlovák származású Belinda Bencic svájci színekben indul, a kanadai Bianca Andreescu ereiben román vér csörgedez. Jelina Szvitolina viszont „echte” ukrán. A US Open-elődöntőben még nem szerepelt fiatalok feladata lesz megakadályozni Serena Williams rekordkísérletét: a 37 éves játékos hazai pályán akarja utolérni a 24 Grand Slam-győzelemmel rendelkező Margaret Courtot.

US Open eredmények. Férfi egyes, negyeddöntő: Nadal (spanyol, 2.)–Schwartz­man (argentin, 20.) 6:4, 7:5, 6:2, Berrettini (olasz, 24.)–Monfils (francia, 13.) 3:6, 6:3, 6:2, 3:6, 7:6. Női egyes, negyeddöntő: Bencic (svájci, 13.)–Vekic (horvát, 23.) 7:6, 6:3, Andreescu (kanadai, 15.)–Mertens (belga, 25.) 3:6, 6:2, 6:3.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.