Kísértett a román meccs emléke

Olivier Krumbholz és Kim Rasmussen, a két szövetségi kapitány próbálta beleélni magát a fanatikus motivátor szerepébe, de lerítt róluk, hogy púp a hátukon az Elnök-kupa döntője.

2019. 12. 10. 7:06
null
Kim Rasmussen folytatná a munkát Fotó: MKSZ/Kovács Anikó
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Olivier Krumbholz és Kim Rasmussen, a két szövetségi kapitány próbálta beleélni magát a fanatikus motivátor szerepébe, de lerítt róluk, hogy púp a hátukon az Elnök-kupa döntője. A világbajnok francia és az olimpiai részvételre ácsingózó magyar női kézilabda-válogatott mérkőzésén csak a tizenharmadik hely volt a tét a Japánban zajló vb-n.

A világbajnokság fővédnöke, Takamado Hiszako japán hercegnő és Hasszan Musztafa, a Nemzetközi Kézilabda-szövetség elnöke is a helyszínen, Kumamotóban követte a fejleményeket.

Kim Rasmussen folytatná a munkát
Fotó: MKSZ/Kovács Anikó

Több mint egy félidőn át úgy tűnt, a magyar válogatott nyeri az alsóházi döntőt. Kiss Éva remekül védett, Lukács Viktória bátran és pontosan lőtt a szélről. Időnként ötletesen, sőt, eredményesen játszott Rasmussen csapata, majd elérkezett a menetrendszerű, legutóbb a románok ellen látott blokk: a harminchetedik percben még 16-14 volt ide, a hajrában teljesen összezavarodott a magyar válogatott, végül öttel nyert a regnáló világbajnok.

A 26-21-es végeredmény elvileg papírforma, mégiscsak a címvédő volt az ellenfél. Bár ha azt vesszük, hogy a franciáknak nem osztott, nem szorzott ez a világverseny, mert ők már korábban kiharcolták az olimpiai részvételt, és több fiatallal kísérleteztek Japánban, akkor lehet hiányérzetünk. A magyar válogatott, elmaradva a hivatalos célkitűzéstől, a legjobb hétbe kerüléstől, a tizennegyedik helyen fejezte be a vb-t.

– Ha a Magyar Kézilabda-szövetségnél úgy gondolják, hogy nem én vagyok a legmegfelelőbb személy, az az ő döntésük. De én úgy gondolom, megdolgoztam azért, hogy folytathassam a munkát, ismerem a csapatot, a kultúrát, jól érzem magam, továbbra is minden tőlem telhetőt megteszek – értékelt a mérkőzés után Kim Rasmussen.

Kovacsics Anikó megpendítette, mi vár a csapatra a következő időszakban: – A románok elleni vereség után megpróbáltunk továbbmenni, és nem feladni. Ez hatalmas kudarc. Megemészteni, túllépni rajta nem olyan könnyű, de biztosan túl leszünk rajta – fogalmazott a válogatott csapatkapitánya.

Hogyan tovább?

Az idei vb-n a tizennegyedik helyen végző magyar csapat abban az esetben szerepelhetne az olimpiai selejtezőben, ha olyan válogatottak végeznek az első hétben a világbajnokságon, amelyek a tavalyi ­Európa-bajnokságon megelőztek minket. A franciák mellett öt ilyen csapat van: az Eb-helyezés sorrendjében Oroszország, Hollandia, Románia, Norvégia és Svédország. Ha Dél-Korea az első hétben végez, akkor az említett európai csapatoknak elég a legjobb nyolc között végezniük. Nos, a középdöntős csoportját vezető Norvégia és a jelenleg a harmadik helyen álló Hollandia segítségére számíthatunk. A másik csoportban bonyolultabb a képlet: Oroszország menetel, sokat tehetne értünk Svédország, ha legyőzné a jelenleg egy hellyel előrébb álló Montenegrót. Így valószínűleg teljesülne az óhajunk: az orosz, holland, norvég, svéd, román ötösből minimum négyen az első hétben végeznek.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.