A Fradi idén is megkapta a Dinamo Zagrebet a BL-ben

Az Európai Labdarúgó-szövetség hétfőn elkészítette a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjében a 3. forduló párosítását, és a Ferencváros akárcsak tavaly, a Dinamo Zagrebet kapta. Egy évvel ezelőtt nem sikerült túljutnia a horvátokon (1-1, 0-4). A továbbjutás most egy mérkőzésen dől el, és a zöld-fehérek hazai pályán játszhatnak.

Magyar Nemzet
2020. 08. 31. 12:15
Rebrov, Szerhij
Szerhij Rebrov óvatosságra int Fotó: Koszticsák Szilárd Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szergej Rebrov együttese a bajnoki ágon szerepel, de nincs a kiemelt csapatok között, és a sorsolás előtt tudtuk, hogy a következő ellenfeleket kaphatja: Young Boys (svájci), Crvena zvezda (szerb), Qarabag (azeri), Maccabi Tel-Aviv (izraeli) és Dinamo Zagreb (horvát).

A BL-selejtező 3. fordulója előtt a sorsoláson a következő csapatok voltak érdekeltek:

Bajnoki ág, kiemelt csapatok: Dinamo Zagreb (horvát), Young Boys (svájci), Crvena zvezda (szerb), Qarabag (azeri), Maccabi Tel-Aviv (izraeli)

Bajnoki ág, nem kiemelt csapatok: Ferencváros, Molde FK (norvég), FC Midtjylland (dán), Omonia Nicosia (ciprusi), Dinamo Breszt (belarusz)

Nem bajnoki ág, kiemelt csapatok: Benfica (portugál), Dinamo Kijev (ukrán), KAA Gent (belga)

Nem bajnoki ág, nem kiemelt csapatok: Rapid Wien (osztrák), PAOK (görög), AZ Alkmaar (holland)

A bajnokok ágán a következő meccsek jöttek össze (az egymeccses párharcokat szeptember 15-én vagy 16-án rendezik meg, az előreírt csapat otthonában):

Ferencváros–Dinamo Zagreb

Qarabag–Molde FK

Omonia Nicosia–Crvena zvezda

FC Midtjylland–Young Boys

Maccabi Tel-Aviv–Dinamo Breszt

Azaz a Ferencváros, akárcsak tavaly, ezúttal is a horvát bajnok Dinamo Zagrebet kapta a BL-selejtező 3. fordulójában. Egy évvel ezelőtt nem sikerült venni az akadályt, a biztató zágrábi 1-1 után a Groupama Arénában a vendégek 4-0-ra győztek. Miután augusztus közepén a 2. fordulóban túljutottak a svéd bajnok Djurgardenen (2-0), a zöld-fehérek számolhattak azzal, hogy újra kifogják a horvátokat.

A Dinamo Zagreb a második fordulóban a román CFR ellen idegenben az 51. perctől emberhátrányban játszva 2-2-es döntetlen után 11-esekkel (6-5) jutott tovább. A horvátok egyébként majdnem megnyerték 2-1-re a rendes játékidőben a mérkőzést, a kolozsvári csapat a 93. percben mentette hosszabbításra a meccset.

– Ismét egy nagyon erős ellenfelet kaptunk, ahogyan azt az előző körökben tapasztalhattuk, de vállaljuk a kihívást, és ennek is azzal a céllal megyünk neki, hogy kiverjük a Dinamót és bejussunk a playoffba – nyilatkozta a közmédiának Hajnal Tamás, Ferencváros sportmenedzsere. – Annak nagyon örülünk, hogy hazai pályán játszhatunk, ez mindenféleképpen jó. A csapat a Celtic ellen már megmutatta, hogy ilyen erősségű ellenfelekkel szemben is képes sikerrel szerepelni. Egy mérkőzésen minden lehetséges, a Dinamo az előző körben is megszenvedett, megvan minden esélyünk a továbbjutásra.

A Ferencváros sportmenedzsere hozzátette, mindkét csapatnál történtek változások az elmúlt évi párharchoz képest, a Dinamo például két edzőcserén esett át, legjobb játékosuk, Dani Olmo pedig az RB Leipzighez igazolt.

A harmadik kör után a rájátszás jön, ahol a győztes bejut a Bajnokok Ligája csoportkörébe, a vesztes az Európa-ligában indulhat. A rájátszás párosítását szeptember 1-jén sorsolják ki, ezek már kétmeccses párharcok lesznek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.