Kispest – nagy fordítás: 0-2-ről állt fel a Honvéd az MTK ellen

Kétgólos előnyt tékozolt el az MTK, visszaengedte a meccsbe a már megroggyant Honvédot a labdarúgó NB I 24. fordulójában. A kiesés elől menekülő Kispest élt az eséllyel, Gazdag Dániel szépített, a csereként beállt Balogh Norbert a második félidőben három perc alatt duplázott.

Szilágyi
2021. 03. 02. 19:21
Honvéd_MTK
Gazdag (balra) utolérte a paksi Haht a góllövőlistán Fotó: Török_Attila Forrás: Nemzeti_Aport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Éppen a nyújtó, bemelegítő gyakorlatokat végezték a csapatok, amikor Michael Boris kisétált a sajtóterasz elé, pontosabban alá. Büszkén, elégedetten nézte a tanítványait, s mintha csak valami talk show-ban találtuk volna magunkat, a kérdésre őszintén megnyílt. Kijelentette, hogy hiába pletykálják Németországban, ő bizony nem lesz a Schalke edzője. Hiába vonzó a Bundesliga, Borisnak esze ágában sincs itt hagyni az MTK-t. – Szárnyalnak a fiatalok, egy rossz szavam sem lehet rájuk. Persze becsúszik néha egy-két hiba, de óriási szívük van a srácoknak. Ahogy felálltak 0-2-ről a Fradi ellen az elmúlt fordulóban, ez még nekem is tetszett, pedig higgye el, tudok velük szigorú lenni – ontotta magából a szót a német szakember. Majd rátért az aktuális feladatra, nem győzte dicsérni a Honvédot. – Gazdag okos és technikás, Zsótér képzett futballista, az edzőváltás jót tett nekik. Kemény meccs lesz.

Az elején nagyon úgy tűnt, hogy Borisnak nem lesz igaza: a Honvéd „esze”, rögtön összeszedett egy felesleges sárga lapot, mert nem akkor végezte el a szabadrúgást, amikor arra Karakó játékvezető jelt adott. A kieső helyen álló kispestiek védelme időzített bombaként ketyegett: a 6. majd a 18. percben fel is robbant. Előbb Varga Roland fejezett be egy akciót a Honvéd-hátvédek labdavesztése után, majd a nyáron valószínűleg az Egyesült Államokba igazoló Schön Szabolcs fejezett be elegáns emeléssel egy gyönyörűen megkomponált akciót.

Az elején kétszer örült az MTK
Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

Horváth Ferenc, a Honvéd bő két hete kinevezett edzője olykor magából kikelve rekedtre ordibálta magát, Borist sem kellett félteni. A kieső, az utolsó előtti helyen álló Kispest látványosan szenvedett a dobogót alulról karcoló MTK ellen. Az első valamirevaló akciója végén szépített a Honvéd: Mezgrani keresztbe lőtt labdáját Gazdag pofozta a kapuba.

Egy már agyonnyert meccsbe engedte vissza előzékenyen az MTK az addig igencsak gyengécske ellenfelét.

Gazdag (balra) utolérte a paksi Hahnt a góllövőlistán
Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

A második félidő Honvéd-helyzettel kezdődött: Zsótér centerezését az utolsó pillanatban vágták ki a védők az érkező Gazdag elől. Horváth Ferenc hangja egyre mélyebb tónusra váltott, a hangszálai nehezen bírták a gyűrődést. Erőlködött a Honvéd, bejött a világvándor Balogh Norbert, de a debreceni nevelésű csatár alig találkozott a labdával. Visszaesett, de még fékezett habzással is sokkal tudatosabbnak tűnt az MTK. Boris csapata lesgólig jutott, majd a házi gólkirály, Miovszki rontott ziccert.

Perkovic (fehérben) és Szendrei csatája is keményre sikeredett
Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

Amilyen váratlanul érte az első bekapott gól az MTK-t, olyan sokkhatásként érkezett az egyenlítő, majd a harmadik Honvéd-gól.

Balogh Norbert duplázott az MTK ellen
Fotó: Török Attila / Nemzeti Sport

Mindkettő pontrúgás után érkezett, és mindkettőt Balogh Norbert szerezte: az elsőt fejjel, a másodikat lábbal, három percen belül fordított a Honvéd.

Horváth Ferenc a második félidőre elhalkult
Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

Horváth Ferenc hangszálai is megnyugodhattak. A hajrára beállt a kispesti akadémia egykori növendéke, az MTK-t erősítő Prosser Dániel. De ő sem tudott segíteni a korábbi csapata ellen. Óriási esélyt hagyott kihasználatlanul az MTK: könnyedén legyőzhette volna a Honvédot, de eltékozolta az előnyét. Az MTK maradt az élbolyban, a Honvéd ideiglenesen elkerült a kieső helyről, és zsinórban a második mérkőzését nyerte meg Horváth Ferenc irányításával.

NB I, 24. forduló: Bp. Honvéd–MTK 3-2 (1-2), vezette: Karakó. Gólszerzők: Gazdag (34.), Balogh (71., 73.) illetve Varga (6.), Schön (18.)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.