Világbajnokunk 38 évesen nyerte a legszebb Eb-érmét

Kiss Balázs ezüst-, Fritsch Róbert bronzérmet nyert a kötöttfogásúak 97, illetve 72 kilogrammos kategóriájában vasárnap a varsói birkózó Európa-bajnokság zárónapján.

Magyar Nemzet
2021. 04. 25. 21:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vasárnap este véget ért a 2021-es varsói birkózó Európa-bajnokság, amelyen szombaton a kötöttfogású 77 kg-ban úgy szerezte meg pályafutása negyedik Eb-aranyát, hogy a döntőben török ellenfelét kidobta a szőnyegről. A záró napon három magyar kötöttfogású birkózó volt érdekelt. Andrási József (60 kg, BHSE) a vigaszágon tussal kikapott a lengyel Grzegorz Kunkeltől és kiesett. Az U23-as vb- és Eb-2. Fritsch Róbert (72 kg, Csepeli BC) a bronzmérkőzésen megszerezte karrierje első felnőtt világversenyes érmét, pedig nem akárkit, hanem a vb-győztes, Eb-2. orosz Csingiz Labazanovot verte kitolással, intésekkel magabiztosan és megérdemelten 3-0-ra.

A 2009-es vb-győztes Kiss Balázs (97 kg, BVSC) vélhetőleg utolsó nagy nemzetközi viadalán szerepelt, ahol 38 éve minden rutinjával beverekedte magát hosszú és eredményes pályafutása első Eb-döntőjébe. Itt a súlycsoport egyik legjobbja, a világ- és Európa-bajnok orosz Musza Jevlojev várt rá, aki megvalósította a papírformát, 8-0-s technikai tussal verte nála tíz évvel idősebb magyar riválisát. Ám a 38 esztendős Kiss előtt így is le a kalappal, hogy Európa-bajnoki ezüsttel léphet le a szőnyegről. S három Eb-bronz után ez a legszebb érme a kontinensbajnokságokról.

A magyar válogatott összességében egy arany- (Lőrincz Tamás) két ezüst- (Sastin Marianna, Kiss Balázs) és egy bronzéremmel (Fritsch Róbert), valamint egy ötödik hellyel (Ligeti Dániel) zárta a 2021-es kontinensbajnokságot. A következő nagy megméretés a szófiai olimpiai világkvalifikáció lesz május elején, ahol az eddigi öt magyar tokiói kvótához próbálnak még hozzátenni a mieink.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.