Pazar góllal nyert idegenben a házigazda a drámai hajrában

A hosszabbításban lőtt akrobatikus góllal szerezte meg a három pontot a Kisvárda a Zalaegerszeg ellen, amely az utolsó negyedórában tíz emberrel játszott Futács kiállítása miatt. A várdaiak Újpesten albérletben rendezték meg a meccset az NB I 21. fordulójában.

Magyar Nemzet
2021. 02. 13. 19:06
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kisvárda pályáját játékra alkalmatlanná tette a mostoha időjárás, ezért a klub kérésére megváltozott a helyszín, és Budapesten a Szusza Ferenc Stadionban látták vendégül a Zalaegerszeget. A Megyeri úti pálya a jelek szerint tökéletes lehet, ugyanis az Újpest előző este ugyanitt fogadta a Diósgyőrt, és ez nem látszott meg a gyepen. A Kisvárda az élbolyhoz szeretne csatlakozni, a ZTE célja elsősorban az, hogy messzebb kerüljön a kiesést jelentő helyektől, azaz volt tétje a találkozónak. Az első helyzet a vendégek előtt adódott, ám a Kisvárda vette kézbe az irányítást, és a 25. percben megszerezte a vezetést: Hej jobbról érkező beadását Viana hátrahúzva emelte tovább középen Bumba elé, ő pedig 14 méterről jobbal, kapásból lőtt is, a labda egy védőn megpattanva, a már elvetődő Demjént becsapva a jobb alsó sarokban kötött ki – 1-0.

 

Boér Gábor, az egerszegiek vezetőedzője a szünetben hármat is cserélt egyszerre. Ennek meg is lett az eredménye, csapata feljavult a folytatásra, és hamar egyenlített: az 51. percben Lesjak balról érkező beadását Favorov a védők közül kibújva küldte a kapuba 5 méterről – 1-1. Ezután esett a színvonal, és a 75. percben a Kisvárda emberelőnybe került, mert a játékvezető a Prengát megrúgó Futács Márkót kiállította, miután konzultált a partjelzővel – a visszajátszás alapján az eset nem volt szándékos. A hazai csapat a hosszabbításban váltotta gólra az előnyt, ráadásul pazar góllal: a 94. percben balról érkezett a beadás Zlicsicstől Horváth felé, ő felpörgette magának a labdát, és akrobatikus mozdulattal, 10 méterről a bal felső sarokba lőtt – 2-1.

 

 

NB I 21. forduló

Péntek

Újpest–Diósgyőr 1-0 (0-0), Szusza Ferenc Stadion, jv.: Bogár. Gólszerző: Mitrovics (60.)

Szombat

Puskás Akadémia–Paks 3-2 (2-0), Pancho Aréna, jv.: Káprály. Gólszerző: Mance (22.), Kiss T. (24.), Plsek (81.), illetve Böde (68.), Hahn (11-esből 74.)

Kisvárda–Zalaegerszeg 2-1 (1-0), Szusza Ferenc Stadion, jv.: Erdős. Gólszerző: Bumba (25.), Horváth Z. (94.), illetve Favorov (51.). Kiállítva: Futács (75.)

Bp. Honvéd–Budafok 19.30 (M4 Sport)

Vasárnap

Mezőkövesd–Ferencváros 14.30 (M4 Sport)

Mol Fehérvár–MTK 17.00 (M4 Sport)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.