Kitett magáért a Diósgyőr Velencében is

Magyar Nemzet
2019. 10. 03. 8:39
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tíz pont előnyt szerzett a Diósgyőr a visszavágóra, ami jól hangzik, de a női kosárlabdában hamar elillanhat. Rá­adásul a Reyer Venezia remek csapat, és a hölgyek legrangosabb sorozatában, az Euroligában már többször is feljutott a főtáblára. A magyar bajnokság ezüstérmesének az esélyeit mindenesetre növelte, hogy a klasszis litván Gintare Petronyte sérülése nem jött rendbe, így a házigazda nélküle durálta neki magát a hátrány ledolgozásának.

És ezt hamar el is érte, már az első negyed derekán 17-6-ra vezetett. A diós­győriek pocsékul célozták a gyűrűt, ziccerek sorát hagyták ki, és a Venezia magabiztosan zárta 24-11-gyel a játékrészt. Ezután viszont összeszedte magát a magyar csapat, különösen Cyesha Goree táltosodott meg, a DVTK sok lepattanót is szedett, és a félidőre felzárkózott 40-33-ra – Goree a 33 pontból 16-ot szerzett.

A folytatásban ő megsérült, nélküle alig akadt valaki, aki a gyűrűbe talált volna, és a Venezia így ismét elhúzhatott 59-47-re. Az utolsó negyedre a honosított amerikai visszaállt, de már nem tudott villogni, a csapat pedig továbbra is pocsékul támadott, a jó védekezésének köszönhetően viszont tíz pont közelében tudta tartani a különbséget.

Tíz másodperccel a vége előtt három próbálkozásnál sem ítéltek szabálytalanságot a játékvezetők a házigazda ellen, így a rendes játékidő 71-61-gyel végződött – a hosszabbítás lapzártánk után ért véget.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.