Kiütéses sikerrel rajtoltak férfi pólósaink a vízes vb-n

Forrás: nso.hu, MTI2019. 07. 15. 12:18
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Érvényesítette a papírformát a magyar férfi vízilabda-válogatott, és bemutatkozásképpen húszgólos különbséggel legyőzte Új-Zélandot a kvangdzsui világbajnokságon.

Märcz Tamás együttese szerdán az Európa-bajnoki második spanyolok ellen folytatja szereplését a vb-n, közép-európai idő 4.10-től. Annak a találkozónak a győztese szinte biztosan közvetlenül a nyolc közé jut.

Vízes világbajnokság, Kvangdzsu (Koreai Köztársaság) vízilabda, férfiak csoportkör 1. forduló:

Magyarország-Új-Zéland 24–4 (4–0, 7–1, 6–2, 7–1)

gólszerzők: Zalánki 4, Manhercz, Vámos, Bátori, Angyal 3-3, Jansik Sz. Varga Dé., Mezei 2-2, Hárai, Sedlmayer 1-1, illetve Pike 2, Clark, Small 1- 1

Magyarország: Nagy V. – Vámos, Varga D., Sedlmayer, Jansik Sz., Hárai, cserék: Angyal, Bátori, Mezei, Zalánki, Vogel (kapus)

Märcz Tamás szövetségi kapitány egyel kevesebb játékost nevezhetett az összecsapásra, mivel Kardos Gergelyt júniusban a belgrádi világliga szuperdöntőjében elkövetett ütéséért három FINA-szervezésű találkozóról eltiltották, a büntetés pedig itt járt le. A szakember döntése értelmében a keretből Pohl Zoltán maradt még ki.

Az új-zélandiak lelkesedésben nem szenvedtek hiányt és fizikálisan is rendben lévőnek tűntek, de a két csapat között óriási volt a játéktudásbeli különbség.

A mieink így könnyedén, lazán játszottak, a műanyag legyezőkkel ütemesen tapsoló, főként középkorúakból álló, mintegy háromszáz helyi néző pedig elsősorban arra várt, hogy egy új-zélandi gólnak is örülhessen. Ez a második negyed közepén történt meg. A nagyszünetben már tíz gól volt a különbség.

A találkozó egyik legérdekesebb jelenete az volt, amikor egy kontra után Mezei Tamás haza akarta tenni a labdát Vogel Somának, de nem vette észre, hogy ott egy új-zélandi játékos is van, aki ki is használta az ajándék lehetőséget.

A magyar válogatott a folytatásban sem állt le, komolyan vette ellenfelét, amelyet végül úgy győzött le 24-4-re, hogy minden mezőnyjátékos betalált.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.