Kiütéses vereséggel búcsúzott a magyar válogatott az U21-es Eb-n

Harmadik mérkőzését is elveszítette a magyar válogatott az U21-es Európa-bajnokságon. Hollandia 6-1-re nyert Székesfehérváron a Gera-csapat ellen, és továbbjutott a torna egyenes kieséses szakaszába.

Magyar Nemzet
2021. 03. 30. 20:10
null
Olykor túlerőben is nehéz volt a hollandok ellen Fotó: Kovács Tamás Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gera Zoltán öt helyen változtatott a románok elleni vesztes csapaton. Bekerült Varju, Hinora, Bárány, Bukta és Huszti, a szombati tizenegyben szerepelt Balogh, Deutsch, Szendrei, Szőke és Kiss nem a kezdőben kapott lehetőséget. Az Illés Akadémia neveltje, a jelenleg a Puskás Akadémia csapatában futballozó szélső, Kiss Tamás két sárga lapja miatt maradt le a válogatott utolsó Eb-csoportmeccséről.

A csoport záró találkozója csak a hollandoknak volt igazán tétre menő. Győzelmük esetén tovább juthattak volna a csoportból akkor, ha a csoport másik összecsapásán Románia nem nyer, vagy legfeljebb egy pontot szerez Németország ellen.

Meglepően bátran kezdett a magyar válogatott, többet birtokolta a labdát, mint az ellenfele, Skribek Alen nagyon élt a holland védők között. Húsz perc után változott a kép: Hollandia kezdte átvenni az irányítást, helyzeteket dolgozott ki, Bese Balázs többször is bravúrral védett. Levegőben lógott a hollandok vezető gólja, a 42. percben született meg a vezető találatuk. Bese Balázs kapuskirúgása nem volt pontos, a hollandok négy gyors és pontos passzal végigszaladtak a középpályán, végül Dani de Wit kapott remek labdát, a 16-os bal sarkáról lőtte be az ellenfél első gólját. Ezzel zárult az első félidő.

Mezei Szabolcs küzdött, de elveszett a holland védők között
Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

A folytatás pedig 11-essel kezdődött: az ötös jobb sarka előtt Gakpo átesett a fölöslegesen becsúszó Mocsi Attila lábán. A tizenegyest Boadu váltotta gólra. Ezt követően megzavarodott a magyar válogatott, Gera Zoltán hármas cserével igyekezett frissíteni: Huszti, Hinora és Skribek lejött, az ő helyükre érkezett Deutsch, Csonka és Szendrei.

Skribek Alen az első félidőben eljutott a holland kapu(s)ig
Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

De ezzel nem sikerült kivédekezni az újabb holland gólt: egy villámgyors labdajáratás után Gakpo lőtt húsz méterről laposan, Bese hiába nyújtózott, a labda akadálytalanul jutott a jobb alsó sarokba, 0-3. Egy kérdés maradt a hátralevő bő fél órára: a gólkülönbség. Úgy tűnt, ezt sikerül kozmetikázni. Ügyes magyar kontra végén a Bárányt váltó Biró Bence lábát elhúzta a holland kapus. A jogos büntetőt a csapatkapitány, Bolla Bendegúz értékesítette, nagy erővel lőtt a jobb felső sarokba.

Nem sokáig, csak szűk öt percig volt kettő a különbség: egy szemmel is nehezen követhető, gyors, pontos akció végén a PSV szélsője, Gakpo lőtt újabb gólt. Majd a hajrában Botman és Brobbey is betalált, ezzel lett 6-1. Nem így indult…

A magyar válogatott mindhárom csoportmérkőzését elveszítve az A csoport negyedik helyén végzett. Győzelmével Hollandia továbbjutott a torna egyenes kieséses szakaszába. A csoport másik mérkőzésén Németország 0-0-s döntetlent játszott Romániával, és a csoport második helyén jutott tovább az U21-es Európa-bajnokság egyenes kieséses szakaszába.

U21-es labdarúgó Európa-bajnokság, A csoport: Hollandia–Magyarország 6-1 (1-0), Sóstó Aréna. Gólszerzők: De Wit (42.), Boadu (47. – 11-esből), Gakpo (58., 71.), Botman (88.), Brobbey (88.), illetve Bolla (11-esből, 65.).

A csoport másik mérkőzésén: Németország–Románia 0-0, Bozsik Aréna. A csoport végeredménye: 1. Hollandia 5 pont 2. Németország 5, 3. Románia 5, 4. Magyarország 0.

A három pontot szerzett csapatok között a gólkülönbség rangsorolt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.