Klopp kalapot emelt Pep Guardiola előtt

Jürgen Klopp az az edző, aki talán a legtöbbet mérkőzött meg csapatával egy Pep Guardiola dirigálta együttessel.

Ch. Gáll András
2020. 07. 04. 20:13
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Klopp kalapot emelt Pep előtt a BBC Radio 5 adásában, két nappal azok után, hogy a Manchester City 4-0-ra leiskolázta a premier League bajnoki címét már egy fordulóval korábban bebiztosító Liverpoolt. – Nagyra tartom a tevékenységét – mondta a Liverpool német menedzsere a City katalán mesteréről. – Amikor találkozunk, mindig le akarom győzni, de nem esik nehezemre beismerni, hogy ő korunk legnagyobb futballmenedzsere. Ismétlem, nem esik nehezemre, és ettől biztos, hogy nem leszek kisebb.”

Guardiola tavaly ilyenkor a Premier League serlegével Fotó: Twitter

Tény, hogy Jürgen Klopp az az edző, aki talán a legtöbbet mérkőzött meg csapatával egy Pep Guardiola dirigálta együttessel.

„Azt sem tudom már, hányszor csaptunk össze. Már Németországban is jó néhányszor. Fogalmam sincs. De tetszik, ahogy menedzseli a csapatait. A most befejeződött idényben is összecsaptunk egy párszor, változó eredménnyel” – mondta az 53 éves német. No igen, változó eredménnyel, az utolsó volt az a tetszetős 0-4.

Klopp a Bajnokok Ligája trófeájával Fotó: Twitter

Mindez persze nem teszi semmissé a korábbi partik mérlegét, ami – és ezen a téren Klopp az egyetlen a világon – a német számára kedvező!

Nézzük csak:

Klopp vs Guardiola kilenc győzelem, két döntetlen, nyolc vereség, gólkülönbség 28-30

Németországban: négy győzelem, négy vereség, 12-12-es gólkülönbség (Klopp a Dortmund, Guardiola a Bayern edzője volt)

Angliában: öt győzelem, két döntetlen, négy vereség, 16-18-as gólkülönbség (Klopp a Liverpool, Guardiola a Manchester City menedzsere)

Ja, és még egy adalék ahhoz, Klopp mennyire tiszteli Guardiolát. „Az egyetlen csapat a világon, amely így ki tudja vasalni a Liverpoolt.” Ezt Klopp nyilatkozta a minap a 4-0-ás vereség után. Ha ez sem a tisztelet jele, akkor semmi sem. Klopp kalapot emelt Pep előtt.

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.