Klopp: Semmi sincs eldöntve

A Boxing Day legnagyobb rangadóján csütörtök késő este a Liverpool fölényesen nyert Leicesterben 4-0-ra, és tizenhárom pontra növelte az előnyét a házigazdájával szemben a tabella élén. És nincs megállás Angliában: a hétvégén lezavarnak még egy fordulót mind a négy profi ligában.

Magyar Nemzet
2019. 12. 28. 13:44
Premier League - Leicester City v Liverpool
Szalah (balra) ezúttal nem szerzett gólt Leicesterben, de a középen felugró Firmino kettőt is Fotó: Carl Recine Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csúcsrangadót is hozott a karácsonyi forduló a Boxing Day-en a Premier League-ben: a második helyen álló Leicester az éllovas Liverpoolt fogadta csütörtökön. Aki szoros csatát várt, annak csalódnia kellett, a listavezető ugyanis idegenben is magabiztosan futballozva 4-0-ra lelépte a vetélytársát, amelynek hazai pályán helyzetet is alig engedett. A Liverpool előnye ezzel tovább nőtt, már tizenhárom ponttal áll a Leicester, és tizennégy ponttal a címvédő Manchester City előtt, amely tegnap este kétgólos vezetés után hasalt el a Wolverhampton vendégeként.

A Liverpool menedzsere, Jürgen Klopp kicsit kiakadt azon, hogy az újabb győzelem után a nekiszegezett kérdésekből az derült ki, már meg is nyerték a bajnokságot.

– Mindannyian ismerjük a sztorit, hogy a brit futball történetében még sosem volt olyan, hogy egy csapat ennél nagyobb előnyt vesztett el – felelte a BBC szerint. – Ez az én fülemben negatívan cseng, szóval miért gondolkodnánk ilyesmin? Csak a következő mérkőzésre koncentrálunk. Mondom is, a következő öt találkozónkon a Wolverhampton, a Sheffield United, az Everton, a Tottenham és a Manchester United ellen lépünk pályára. Ebből nekem nem úgy tűnik, mintha bármi el lenne döntve. Minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy felkészüljünk ezekre, a számok viszont egyáltalán nem fontosak nekünk. Lényegesebb az a megbecsülendő teljesítmény és összpontosítás, amelyet a játékosaink gyakorlatilag háromnaponta bemutatnak.

Szalah (balra) ezúttal nem szerzett gólt Leicesterben, de a középen felugró Firmino kettőt is
Fotó: Reuters

Jürgen Klopp egyik elődje, Brendan Rodgers jelenleg a Leicester menedzsere, és szenvedő félként tárgyilagosan elismerte, hogy esélyük sem volt, és ő, ha finoman is, de utalt arra, hogy nehéz lesz elvenni a bajnoki aranyérmet korábbi csapatától:

– Fantasztikus csapat nagy önbizalommal. Elég tapasztaltak és jók ahhoz, hogy megcsinálják, amit elterveztek, habár még mindig sok van hátra. Remekül teljesítettünk eddig, ezzel beszálltunk a bajnoki címért folyó versenybe, de láthattuk, milyen magas szintet képvisel az ellenfél.

A hagyományoknak megfelelően mind a négy profi ligában rendeznek fordulót a Boxing Day-en, így pályára lépett a másodosztályban csapata, a Bristol City is. A magyar középpályás végigjátszotta idegenben a Charlton elleni fordulatokban bővelkedő találkozót, amelyet a házigazda nyert meg 3-2-re. A Bristol zsinórban negyedszer kapott ki, és a dobogó közeléből visszacsúszott a tabellán a 10. helyre, vasárnap a Luton ellen hazai pályán javíthat.

Angliában ugyanis nincs megállás, a hét végén a négy ligában újabb fordulót játszanak le.

Premier League, 20. forduló. Szombat:

Brighton–Bournemouth 13.30 (Digisport 1), Newcastle–Everton 16.00 (Spíler 1), Southampton–Crystal Palace 16.00, Watford–Aston Villa 16.00, Norwich–Tottenham 18.30 (Digisport 1), West Ham–Leicester 18.30, Burnley–Manchester United 20.45 (Spíler 1). Vasárnap: Arsenal–Chelsea 15.00 (Spíler 1), Liverpool–Wolverhampton 17.30 (Digisport 1), Manchester City–Sheffield United 19.00.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.