Klopp számára „nem téma” a német válogatott kapitányi posztja

A Liverpool vezetőedzője cáfolta a híreszteléseket, hogy az Eb után ő követné Joachim Löwöt.

MTI
2021. 03. 10. 11:45
Jürgen Klopp
Madrid, 2020. február 17. Jürgen Klopp, a Liverpool vezetõedzõje sajtóértekezletet tart a madridi Wanda Metropolitano Stadionban 2020. február 17-én, egy nappal az Atlético Madrid elleni labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntõ elsõ mérkõzése elõtt. MTI/EPA-EFE/Juanjo Martin Fotó: Juanjo Martin
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jürgen Klopp határozottan cáfolta azokat a híreszteléseket, hogy ő követné Joachim Löwöt a német labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztján.

Kedden jelentették be, hogy a Nationalelfet 2006 óta irányító 61 éves szakember a nyári Európa-bajnokság után távozik, s több szakértő is úgy véli, az FC Liverpollal jelenleg válságban lévő honfitársa lenne az ideális megoldás az utódlás kérdésére.

– Természetesen már az megtisztelő, hogy felmerül a nevem a poszttal kapcsolatban – mondta az angol bajnokcsapatot irányító Klopp. – De nem! Mert van egy élő szerződésem, és ha ki is dobnak Liverpoolból, és lejár itt az időm, akkor is először néhány év szünet következik.

Ahogy fogalmazott, ez egyszerűen nem így működik, tehát a válasza: nem. Azzal kapcsolatban, hogy jó-e Löw időzítése az Eb utáni távozással, Klopp azt mondta: szerinte ez rendben van.

– És az is jó, hogy ezt már három hónappal korábban mindenki tudja. Így a szövetségnek van ideje átgondolni a kérdést – tette hozzá az 53 éves szakember.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.