Klublegenda távozott a Ferencvárostól

A 49-szeres válogatott Lisztes Krisztián szerezte az FTC első gólját a Bajnokok Ligája csoportkörében Zürichben 1995-ben, a svájci Grasshoppers ellen. A kétszeres magyar, a Werder Bremennel egyszeres német bajnok labdarúgó eddig a Ferencváros utánpótlásában dolgozott, a jövőben a budapesti utánpótlás-nevelő klubnál, az egy éve működő UDSE-nél lesz tehetségfejlesztési igazgató.

2020. 07. 02. 12:54
null
Forrás: borsonline.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Hálás lehetek a Fradinak, hogy öt év alatt óriási tapasztalatra tettem szert, de úgy éreztem, eljött a váltás ideje – közölte a 44. születésnapját éppen ma ünneplő Lisztes Krisztián. Az UDSE megkeresésével kapcsolatban hozzátette: szimpatikus volt számára Lambert Zoltán klubelnök elképzelése és az egyesület által képviselt német szakmai vonal. Lisztes hozzátette, a Borussia Dortmunddal meglévő partneri kapcsolat mellett Theo Schneider sportszakmai igazgató szerepvállalása is vonzónak bizonyult. Schneider volt az, aki annak idején – még ferencvárosi vezetőként – Lisztest a zöld-fehérek utánpótlásához csábította.

Az UDSE-nél a német szövetség és a dortmundi klub módszerei alapján képzik a játékosokat 18 éves korig. Tavaly két korosztállyal (U12 és U13) kezdtek, idén újabb csapatot toboroztak. – Bízom benne, hogy sikerül megtalálni, megfelelően továbbképezni és fejleszteni a magyar tehetségeket, hiszen az a célunk, hogy ebből az egész magyar futball profitáljon. Minden edzésen ott leszek, külön foglalkozást is tartok, szakmai kérdésekben segítek. Más jellegű lesz a feladatom, mint egy edzőnek, aki csapatot irányít. Úgy éreztem, szeretném kipróbálni a szakmának ezt a részét, már várom, hogy belekóstolhassak a vezetésbe is – nyilatkozta a 49-szeres válogatott labdarúgó, aki először a kilencvenes évek közepén hívta fel magára a figyelmet: ő szerezte a Ferencváros (és a magyar futball) első gólját a Bajnokok Ligája csoportkörében 1995-ben a Grasshoppers ellen. A történelmi találat 3.52-től látható.

Az FTC saját nevelésű labdarúgója 1996-ban a magyar válogatottal részt vett az atlantai olimpia futballtornáján. Máig nehezen értelmezhető úton jutott el Németországba, a stuttgarti évek után a Werder Bremenhez került, amellyel bajnok lett. Pályája csúcsán sérülés akadályozta abban, hogy a spanyol Betis játékosa lehessen. Később megfordult a Mönchengladbachnál és a Hansa Rostocknál is, karrierjét Magyarországon fejezte be, a Ferencváros mellett futballozott a Szeged, a Vasas, a Paks, a REAC és végül a Soroksár csapatában.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.