Knézy Jenő édesapja után 25 évvel közvetíti a Fradi BL-meccsét

Huszonöt évvel édesapja után közvetíthet Fradi-meccset a Bajnokok Ligája főtábláján Knézy Jenő, aki a kedd esti Juventus–Ferencváros-mérkőzés kommentátora lesz az M4 Sporton. A közszolgálati sportcsatorna munkatársa a találkozó kapcsán beszélt édesapjáról, a Ferencváros jelenéről és múltjáról, saját pályájáról, és arról, hogy mit vár a keddi mérkőzéstől.

Magyar Nemzet
Forrás: M4SPORT.HU2020. 11. 23. 15:15
Knézy Jenő
Knézy Jenő Fotó: M4 Sport Forrás: M4 Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A beszélgetés elején Knézy Jenő megosztotta véleményét a Ferencváros eddigi Bajnokok Ligája-szerepléséről, arról, hogy a zöld-fehérek feljutottak a főtáblára.

– Az én generációmnak ez mindössze a második alkalom, hogy a Bajnokok Ligájába jutott a Ferencváros. Fiatalemberként ott voltam huszonöt évvel ezelőtt a csapat mérkőzésein, és később a Debrecennek is volt szerencsém szurkolni. Nagyon fáj, hogy most zárt kapusak a találkozók, és a szurkolók nem lehetnek a stadionban, a csapat mellett. Tavaly, amikor véget ért a bajnokság, pont én közvetítettem az utolsó mérkőzést, a bajnokavatást. A fieszta alatt összefoglaltam a nézőknek, honnan hova jutott a klub tizenöt év során. A másodosztályú szerepléstől, a megszűnés határáról kapaszkodott fel bő tíz év alatt az Európa-ligáig, és most a Bajnokok Ligája-szereplésig. Hatalmas elismerés jár ezért az útért a klubnak és a vezetésének. Ez egy fantasztikus utazás, és nagyon remélem, hogy egyre többen ismerik ezt fel.

Knézy Jenőnek a Juventus–FTC találkozó ott lesz pályafutása három legfontosabb kommentátori munkája között.
Fotó: M4 Sport

A keddi találkozót a Bajnokok Ligája-csoportkör 4. fordulójában játsszák, a harmadikban a Juventus november 4-én 4-1-re győzött a Puskás Arénában a zöld-fehérek ellen. Ez is mutatja, a Ferencvárosnak nagyon nehéz dolga lesz Torinóban, de a bravúr lehetőségét nem zárhatjuk ki, és ezt Knézy Jenő is így látja.

– Realista vagyok, én már egy döntetlennek is nagyon tudnék örülni. Ez akár még benne is lehet a mérkőzésben, akár pontot is szerezhetnek a zöld-fehérek. Örök igazság, hogy minden mérkőzés más. Nagyon hiszek abban, hogy csak úgy lehet kimenni a pályára, hogy nyerni akar a csapat. Amióta Szergej Rebrov irányítja az FTC-t, ez fokozottan igaz, és érződik minden játékoson a győzni akarás. A múltkori meccsen az utolsó húsz percben valóban nem nézett ki jól a találkozó, de addig nem vallott szégyent a Ferencváros. Sajnos volt egy rövidzárlat, jött néhány hiba és két elkerülhető gól. Ám hiszem, hogy ez nem ismétlődik meg, és jóval szorosabb meccset játszik a magyar bajnok.

Huszonöt évvel ezelőtt a riporter édesapjának felejthetetlen kommentálásában követhettük az FTC két BL-mérkőzését is, most pedig ifj. Knézy Jenő lesz soron.

– Példaként tekintek azokra a mérkőzésekre, nem jelentenek pluszterhet. Nagyon kevésszer fordul elő, hogy egy meccs olyan jól alakul, hogy a kommentátor hátradőlhet és élvezheti, amit lát, szívből szurkolhat. Ez még apunak is ritkán adatott meg. Bízom benne, hogy most is jó összecsapást és tisztes helytállást láthatunk, pariban lesz egymással a két csapat. Nagyon büszke vagyok rá, hogy apu után huszonöt évvel én is közvetíthetek egy FTC-mérkőzést a Bajnokok Ligájában.

A kommentátor zárásként arról beszélt, hogyan illeszkedik pályájába a keddi mérkőzés.

– Nagyon magas polcon van, már csak azért is, mert most először közvetítem magyar csapat Bajnokok Ligája-szereplését. Az elmúlt huszonöt évben ez nem sok kommentátornak adatott meg. A csapat selejtezőinek a nagy részét én közvetítettem a korábbi évekből, de ezek nem sok sikert hoztak. Sőt, miután a Fradi visszajutott a másodosztályból az NB I-be, a régi és most az új stadionból is folyamatosan közvetítettem a bajnoki mérkőzéseiket. Évről évre láttam és követtem, hogy az ország legsikeresebb és legnépszerűbb klubjaként bejut a legrangosabb európai kupaporondra. Ez már önmagában egy csoda. A keddi találkozó egyértelműen a három legfontosabb sportesemény közé kerül, amelyben eddig részem lehetett kommentátorként.

A kedden 21 órakor kezdődő Juventus–Ferencváros BL-csoportmeccset az M4 Sport és az m4sport.hu is élőben közvetíti, a felvezető műsor 20 órakor indul.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.