Kobe Bryant élete

A Kobe Bryantről írt könyv a napokban tűnt fel a könyváruházakban, és azonnal a bestsellerek közé került.

Magyar Nemzet
2020. 07. 30. 15:18
Bryant, Kobe
Sencsen, 2019. mrcius 16. A ktszeres olimpiai aranyrmes, tszrs NBA-bajnok Kobe Bryant visszavonult amerikai kosrlabdz, a 2019-es knai frfi kosrlabda-vilgbajnoksg nagykvete a csapatbeoszts sorsolsn a Kuangtung tartomnybeli Sencsenben 2019. mrcius 16-n. A tornt augusztus 31. s szeptember 15. kztt rendezik 32 csapat rszvtelvel nyolc knai vrosban. MTI/EPA/Jerome Favre Fotó: Jerome Favre Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az idei január 26-a rettenetes napja volt a sportnak. Sőt, az egész világnak. Olyan ember élete ért tragikus véget 41 évesen, akit a földkerekség minden pontján ismertek: Kobe Bryant végzetes helikopterbalesetet szenvedett az egyik kislányával együtt. Akkor még nem szakította meg az NBA alapszakaszát a koronavírus, de senkit sem érdekeltek a meccsek, hiszen a Michael Jordan-érát követő időszak legmeghatározóbb kosárlabdázója, sportolója távozott sokkoló módon.

Itthon már zajlottak egy Jordanról szóló könyv megjelenésének az előkészületei, és azt követte volna Bryant életrajzának a publikálása, ám a sorrend most megcserélődött. Jordanről a járvány okozta kényszerszünet idején a tavasszal tízrészes sorozatot adott le a Netflix, a széria nézettsége tarolt, nemcsak az Egyesült Államokban, hanem mindenütt, így nálunk is .A két zseniális kosaras sorsa azonban nem csupán ilyen furcsa nézőpontból fonódott össze: Kobe Bryant bevallott célja az volt, hogy jobbá váljon Michael Jordannél, aki aztán a könnyeivel küszködve alig tudta elmondani a beszédét a Fekete Mambának becézett utódja búcsúztatásán…

A Kobe Bryantről írt könyv a napokban feltűnt a könyváruházak kínálatában, és azonnal a bestsellerek közé került. Roland Lazenby a szerzője, Csurka Gergely és Szemenkei Balázs fordította, és tegnap sajtótájékoztatón mutatták be a kötetet. Az eseményen ott volt Dávid Kornél is, az eddigi egyetlen magyar NBA-játékos.

Fotó: MTI

– Los Angelesben játszottunk először egymás ellen. Élve a lehetőséggel, testközelből próbáltam megfigyelni, mitől ennyire jó, és azt tapasztaltam, hogy a motivációja, a kommunikációja is rendkívül erős a pályán. Egyszer a kispadról én is beszóltam neki, amikor úgy éreztem, túl sokat jár a szája. Kinézett rám, tehát meghallott, de nem szólt semmit, és nem is lett folytatása az esetnek. Közelről figyelhettem a pályafutását, és fokozatosan váltam a rajongójává.

Ellentmondásos személyiség volt, hatalmas egóval rendelkező, saját magát előtérbe helyező kosarasból lett igazi csapatjátékossá, híressé váltak a konfliktusai a társaival, az edzőjével és sokakkal a civil életben is, ám sokak szerint ugyanakkor szeretetre méltó ember volt. Mészáros Zalán, korábbi válogatott játékos a sajtótájékoztatón beszélt a könyv mellett az Utolsó tánc című Jordan-sorozatról is:

– Rám nagy hatással volt mindkettő. Azt érzem Jordan és Bryant életét látva, illetve olvasva, hogy szeretnék újra gyerek lenni, szeretném újrakezdeni a kosárlabdát, mert most már tudom, hogyan kellene csinálni, már tudom, mi az igazi céltudatosság, és mi az igazi alázat. De ajánlom a könyvet mindenkinek, aki bármit is el akar érni az életben, mert sokat tanulhat belőle.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.