Megnevezték a felelőst Kobe Bryant haláláért

Az Amerikai Közlekedés-biztonsági Hatóság nyilvánosságra hozta vizsgálatának jelentését, és megállapította, hogy a helikopter vezetőjét terheli a felelősség Kobe Bryant és hét további személy 2020. január 26-i balesetéért és haláláért.

Magyar Nemzet
Forrás: ORIGO.HU2021. 02. 09. 21:04
Lakers Bryant looks back to call a play against the Thunder during Game 5 of their NBA Western Conference playoff series in Los Angeles
Kobe Bryant nem tud visszatekinteni a játékospályafutására Fotó: Lucy Nicholson Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Reuters hírügynökség által kiadott jelentésben a szakhatóság (U. S. National Transportation Safety Board, NTSB) vizsgálata egyértelműen kimondja, Ara Zobayan a tragédia idején nem szállhatott volna fel a felhős időben. Márpedig Los Angeles környékén, ahol a baleset történt, aznap kimondottan felhős volt az idő, ezért ütközhetett neki a gép a hegyoldalnak a kaliforniai Calabasas közelében, fedélzetén nyolc utassal.

Az NTSB elnöke, Robert Sumwlt elmondta, a pilóták a felhős időben könnyen elveszíthetik a tájékozódási képességüket, és hajlamosak rosszul felmérni a gépük sebességét, valamint a haladási irányt.

A jelentés azt is megállapította, hogy a szerencsétlenül járt gép alkatrészeinek vizsgálatai semmilyen komoly műszaki hibát nem tártak fel, azaz a balesetet emberi mulasztás okozta.

A tragédiában meghalt Kobe Bryant, a Los Angeles Lakers korábbi játékosa, minden idők egyik legjobb kosárlabdázója, valamint lánya, a 14 éves Gianna Bryant is. A gépet vezető Ara Zobayan ugyancsak életét vesztette.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.