Kobe Bryantre emlékeztek az NBA vasárnapi mérkőzésein

Forrás: MTI2020. 01. 27. 10:10
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az észak-amerikai kosárlabdaligában (NBA) a játékosok és nézők valamennyi vasárnapi mérkőzésen megemlékeztek a helikopter-balesetben elhunyt Kobe Bryantről, a sportág történetének egyik legnagyobb alakjáról.

Az Australian Openen is megemlékeztek Kobe Bryantről

A tenisz világa is megrendülten és szomorúan reagált a vasárnap elhunyt Kobe Bryant halálhírére. A kosárlabda történetének egyik legnagyobb alakja helikopter-balesetben vesztette életét 41 évesen. „Őszintén gyászolok. Kobe a mentorom és a barátom volt. Te és a lányod a szívünkben éltek tovább örökké” – írta a Twitteren Novak Djokovics, az Australian Open címvédője. A világelső úgy fogalmazott: „Ma korán arra a szörnyű hírre ébredtem, hogy a világ egyik legnagyobb sportolója elhunyt. Sokkot kaptam.” Rajtuk kívül több teniszező, köztük a Melbourne-ben 2014-ben győztes Stan Wawrinka, a kétszeres wimbledoni bajnok Petra Kvitova, a tinédzser tehetség, Cori Gauff és a korábbi világklasszis, Marija Sarapova is szomorúan reagált a tragédia hírére és együttérzését fejezte ki a hozzátartozóknak. „Szörnyen szomorú” – írta a legendás Rod Laver. „Nyugodj békében Bryant. Túl fiatalon.”

A címvédő Toronto Raptors és a San Antonio Spurs összecsapásán a két csapat az első támadásánál nem vezetett akciót, mindegyik hagyta lepörögni a 24 másodpercből álló támadóidőt – miközben a közönség felállva tapsolt -, ezzel emlékezve a Los Angeles Lakers egykori legendás játékosára, akinek ez volt a második mezszáma.

Hasonlóképpen tettek a játékosok a Memphis Grizzlies és Phoenix Suns találkozóján, ott az egyik csapat 8 másodpercig állt csendben, mivel Bryant pályafutásának első felében ezzel a mezszámmal játszott.

Összességében a gyász árnyékában telt az egész játéknap, a játékosok az összes pályán a könnyeikkel küszködtek a szünetekben.

Az NBA a hivatalos honlapján, illetve közösségi médiafelületein egyformán Bryantre emlékezett.

A többek között Kobe Bryantet és 13 éves lányát, Giannát szállító helikopter Los Angeles közelében zuhant le. A fedélzeten kilencen tartózkodtak, a pilóta és nyolc utas, a tragédiát senki sem élte túl.

Eredmények

Denver Nuggets-Houston Rockets 117-110

San Antonio Spurs-Toronto Raptors 106-110

Atlanta Hawks-Washington Wizards 152-133

Memphis Grizzlies-Phoenix Suns 114-109

New Orleans Pelicans-Boston Celtics 123-108

New York Knicks-Brooklyn Nets 110-97

Orlando Magic-Los Angeles Clippers 97-112

Portland Trail Blazers-Indiana Pacers 139-129

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.