Koeman: Aki ártani akar Messinek, annak itt nem lehet jövője

A Barcelona tegnap esti bajnokija után Ronald Koeman nem kerülte ki a Lionel Messi szerződésének ügyét firtató kérdéseket. A katalán csapat holland edzője hangsúlyozta, hogy mielőbb meg kell találni a szivárogtatókat, akik ha belső emberek, nem lehet jövőjük a klubnál.

Magyar Nemzet
2021. 02. 01. 12:00
Ronald Koeman, Barca
Barcelona, 2020. augusztus 19. Ronald Koeman, a spanyol elsõ osztályú labdarúgó-bajnokságban játszó FC Barcelona új, holland vezetõedzõje felmutatja mezét a hivatalos bemutatásán Barcelonában 2020. augusztus 19-én. A csapat öt nappal korábban 8-2-es vereséget szenvedett a Bayern Münchentõl a labdarúgó Bajnokok Ligájának negyeddöntõjében. MTI/EPA/EFE/Alejandro Garcia Fotó: Alejandro Garcia
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tegnap este a Barcelona 2-1-re legyőzte az Athletic Bilbaót a La Ligában, pedig nemcsak végigjátszotta a mérkőzést, hanem szabadrúgásból gólt is szerzett, amely a 650. találata volt a katalán csapat színeiben.

Ezzel a lehető legstílusosabban reagált arra, hogy vasárnap reggel az El Mundo nevű spanyol lap nyilvánosságra hozta a Barcelonával 2017-ben kötött, a jelenlegi idény végéig szóló szerződésének részleteit. Ebből kiderült, hogy Messi a világ legjobban fizetett sportolója, és elképesztő összeget, 555 millió eurót, plusz különböző, szintén jelentős bónuszokat kapott a négy évre, miközben a klub súlyos anyagi problémákkal küszködik.

A Barcelona edzője, Ronald Koeman szavakkal is reagált a nagy port kavart ügyre a mérkőzés után. – Messi tiszteletet érdemel, hiszen annyi mindent tett a spanyol labdarúgásért – szögezte le a holland, akit a Sky Sports idézett. – Vannak, akik ártani akarnak a Barcelonának és Messinek. Ha kiderül, hogy belső emberekről van szó, az egyrészt nagyon szomorú, másfelől az illetőknek nem lehet jövőjük a klubnál.

Koeman emellett sürgette, hogy mielőbb találják meg a szivárogtatókat. A Barcelona és maga Messi is jogi lépésekre készül az El Mundóval szemben a szerződésben foglaltak nyilvánosságra hozatala miatt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.