Nem működött a szerepcsere, Ronald Koeman viharosan távozott

Zinédine Zidane megérdemelt győzelemről, Ronald Koeman a játékvezetőkről beszélt a szombati El Clásico után, amelyet 2-1-re nyert meg a Real Madrid hazai pályán.

Magyar Nemzet
2021. 04. 11. 9:30
Ronald Koeman
Nem lehet boldog a Barcelona edzője Fotó: /Alejandro Garcia Forrás: MTI/EPA/EFE
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ronald Koeman mérlege a Barcelona vezetőedzőjeként: két El Clásico, két vereség, két kirohanás a játékvezetők ellen. A holland tréner az őszi, hazai vereség után is a VAR-ral foglalkozott, a szombati, idegenbeli bukás után pedig ismét kifakadt.

– Csak azt kérem, hogy helyes döntéseket hozzanak a játékvezetők. Büntetőt kellett volna kapnunk, ez teljesen világos. Ott a játékvezető, az asszisztens, a VAR... – utalt Koeman a Braithwaite és Mendy közötti, tizenhatoson belüli incidensre, amely után reklamálásért sárga lapot kapott. A holland edző azt is kifogásolta, hogy csupán négy perc volt a hosszabbítás, amikor a játékvezető kommunikációs eszközének cseréje miatt a hajrában három percen keresztül állt a játék.

A büntetőről megkérdezte az őt faggató riportert is, a rögtönzött szerepcsere azonban nem működött, a kérdező nem foglalt állást, mire Koeman faképnél hagyta. Azt viszont a holland is elismerte, hogy a Barcelona nem foghatja kizárólag a játékvezetőre a vereséget.

– Az első félidőben nem voltunk jók, sem támadásban, sem védekezésben, túl sok területet engedtünk a Realnak a kontrákhoz. A második félidőben jobbak voltunk, a tizenegyes pedig szerintem egyértelmű volt. Érthetetlen, hogy miért nem rúghattunk büntetőt, amivel akkor egyenlíthettünk volna.

Zinédine Zidane, a győztes Real Madrid vezetőedzője nem értett egyet kollégájával.

– Ha a játékvezető nem ítélt büntetőt, akkor nem járt tizenegyes az esetért. A hosszabbításról is a játékvezetőnek kell döntenie. A lényeg számunkra a saját teljesítményünk. Sok lehetőségünk volt a gólszerzésre, megérdemelt győzelmet arattunk egy nagyon erős csapat ellen, és boldogok vagyunk, hogy ezzel megelőztük a Barcelonát a tabellán.

Zidane a hajrára lecserélte mindkét gólszerzőjét (Benzema, Kroos), valamint a hét közi, Liverpool elleni BL-negyeddöntőn duplázó Vinícius Júniort is. A lépés kockázatos volt, de bejött, hiszen a Real megszerezte a három pontot.

– Két nagyon kimerítő meccset vívtunk a héten, a játékosoknak szükségük van a pihenésre. A teljesítőképességünk határán vagyunk, nagyot kell küzdenünk a meccsek végén, de megoldottuk.

Győzelmével a Real Madrid az Atléticóval szembeni jobb egymás elleni mérlegének köszönhetően a La Liga tabellájának élére ugrott. Vasárnap este a Matracosok visszaelőzhetik a városi riválist, ha pontot szereznek a Betis otthonában (21.00, tv.: Spíler 2). A sorsolás viszont még ekkor is a Realnak kedvezhet, miközben az Atlético és az egy ponttal a Real mögött álló Barcelona még összecsap egymással az idei kiírásban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.