Köhögésért kiállítás? A következő idénytől igen!

Aki mérkőzés közben úgy érzi, hogy le kell köhögnie más labdarúgókat vagy a játékvezetőt, az komoly bajba sodorhatja a csapatát, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) Szabályalkotó Testülete (IFAB) és az Angol Labdarúgó-szövetség (FA) döntésének értelmében ugyanis ezentúl – bizonyos esetekben – ki is állíthatják a köhögőket.

Forrás: BBC.com2020. 08. 04. 10:58
Norwich City vs Burnley FC
epa08553861 Referee Kevin Friend shows the red card during the English Premier League soccer match between Norwich City and Burnley FC in Norwich, Britain, 18 July 2020. EPA/Lindsey Parnaby/NMC/Pool EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. Fotó: Lindsey Parnaby/NMC/Pool
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A koronavírus-járvány következtében már több új szabályt is bevezettek a pályákon. Hozzászokhattunk már az ivószünetekhez, az öt cseréhez, a következő idényben pedig megbarátkozhatunk – vagyis inkább a labdarúgók – egy szigorítással is: ha a meccs játékvezetője úgy ítéli meg, hogy a játékos szándékosan köhögött rá a pályán lévőkre, akkor piros lappal „jutalmazhatja” ezért. Figyelmeztetésként sárga lapot is kioszthatnak az angol bírók.

A döntéshozók azt is közölték, hogy nem céljuk, hogy az „óvatlanságból elkövetett”, esetleg „megszokásból történő” köhögést büntessék, illetve abban az esetben sem állítják ki a tettest, ha elég nagy a távolság közte és játékostársai között.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.