Köln felé félúton a magyar élklubok

Férficsapataink közül tavaly csak a Mol-Pick Szeged jutott el a kézilabda BL negyeddöntőjébe, a Telekom Veszprém már korábban búcsúzott a sorozattól. Idén mindkét klub révén érdekeltek vagyunk a kölni Final Fourba jutásért.

2019. 04. 24. 7:06
null
Kentin Mahé ismerős ellenfelekkel találkozik Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Többek között Kentin Mahé, René Toft Hansen és Ljubomir Vranjes neve köti össze a Flensburg Handewitt és a Telekom Veszprém csapatát. A francia irányító, a dán beálló és a bosnyák–svéd edző is a német csapattól érkezett, ám ma már csak Mahé aktív tagja a veszprémi klubnak.

Vranjest menesztették, Toft Hansen sérült, ám a világbajnoki ezüstérmes játékos ott lesz Flensburgban a ma esedékes Bajnokok Ligája-negyeddöntőn (tv: 19.00, Sport 1). Ha ez még nem lenne elég, akkor érdemes megemlíteni Rasmus Lauge Schmidt nevét: a dán irányító, átlövő nyáron költözik Veszprémbe.

Kentin Mahé ismerős ellenfelekkel találkozik
Fotó: Havran Zoltán

Őt tartja a legjobb Flensburg-játékosnak David Davis, a bakonyiak edzője. „Kemény a védekezésük és dinamikus a támadásuk. Ez teszi őket igazán veszélyes csapattá, nekünk viszont magabiztosan kell játszanunk. Nehéz összecsapás lesz, kétségem sincs” – nyilatkozta a spanyol edző a veszprémi honlapon.

A német csapat négyszer játszhatott elődöntőt a BL-ben, melyet 2014-ben megnyert. A két együttes eddig tízszer találkozott egymással tétmeccsen: két döntetlen mellett a Veszprém ötször, a Flensburg háromszor nyert. A visszavágót jövő szombaton rendezik.

Veszélyes ellenfelet kapott a negyeddöntőt holnap kezdő Mol-Pick Szeged. A magyar bajnok a 2017-ben BL-t nyert macedón Vardar Szkopje otthonában kezdi a kétfelvonásos párharcot (tv: csütörtök, 20.00, Sport 1). A Vardar orosz tulajdonosa, Szergej Szamszonyenko múlt héten jelentette be, hogy hét év után a nyártól már nem támogatja a klubot.

„Tisztában vagyunk vele, hogy ezen a két meccsen mi múlik. Nem túlzás, ha azt mondom, évek óta azon dolgozunk Szegeden, hogy a négy közé jussunk a BL-ben. Erre most minden lehetőségünk megvan” – nyilatkozta a szegediek válogatott beállója,

A Szeged és a Vardar Szkopje eddig nyolc tétmeccset játszott egymással, a magyar együttes mindössze egyszer nyert, még 2004-ben. A visszavágót jövő vasárnap játsszák.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.