Kommentátor: Nessaj

Játszani muszáj az elzárkózás heteiben is. Ez világos.

2020. 04. 28. 20:13
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Játszani muszáj az elzárkózás heteiben is. Ez világos. Így teljesen normális, hogy a Fehérvár FC-nél is „efoci gálát” tartanak az összetartás és a szórakozás jegyében. Négy játékos (Hangya Szilveszter, Georgi Milanov, Boban Nikolov, Tamás Olivér) is beszáll a nyilvános „fifázásba”. De ez így snassz, az esemény attól lesz esemény, hogy a nagy Nessaj lesz a virtuális meccsek kommentátora.

Hogy kicsoda Nessaj? Kapaszkodjanak meg, egymaga népszerűbb, mint az egész Fehérvár a videotonos múltjával együtt. Nessajnak ugyanis több mint ötszázezer feliratkozója van az ismert videómegosztón – nem fogják elhinni, ő a tizedik számú „influencer” Magyarországon! –, s hát korunkban a klikkelésszám minden más egyéb (érték, stílus, hasznosság) szempontot felülír. Nessaj (maga is szenvedélyes „gamer”) szerepvállalása így akkora durranás, mintha ’85-ben mondjuk a Disztl fivérek, Csongrádi Ferenc és Szabó József részvételével kiírt lábtenisztornát a „nagy” Vitray kommentálta – bocsánat: közvetítette – volna a tévében.

Ez a hasonlat persze csak addig állja meg a helyét, amíg bele nem nézünk Nessaj és daliás társai (Pisti és Jani) vlogjaiba (nem elírás: a videóblog rövidítése). Félreértés ne essék, nem a műfajt cikizem, hanem a produkciót: visszafogott obszcenitással nyakon öntött infantilizmus a humorérzék és intellektus totális hiánya mellett. Virtuális ragály, amely nagyobb számban szedi áldozatait, mint bármilyen járvány.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.