Kondás Elemér is nagyon várja már Dzsudzsák első gólját

Erre számítani lehetett. Amint bejelentette a nyáron a DVSC Dzsudzsák Balázs szerződtetését, nyilvánvaló volt, hogy a 108-szoros válogatott szélső az NB II-ben sem kerülheti el a reflektorfényt. Most éppen azzal szolgáltat témát, hogy miért csak csereként állt be vasárnap a Haladás elleni mérkőzésen. Az edzője, Kondás Elemér segített értelmezni a helyzetet.

Szilágyi
2020. 12. 01. 8:10
DZSUDZSÁK Balázs; Króner Martin; Kónya Dávid
A Pécs elleni meccsen tért vissza a nevelőklubjába Fotó: Czeglédi Zsolt Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

a hétvégén csereként 19 percet játszott Szombathelyen a Haladás ellen 0-0-s döntetlent elérő DVSC-ben. Kíváncsiak voltunk arra, hogy a 108-szoros válogatott szélső egészségi vagy szakmai okok miatt nem volt kezdő az NB II-es bajnokságot vezető csapatában. Kondás Elemér, a Loki vezetőedzője segített eligazodni a tények és a vélemények útvesztőiben. – A kettő összefügg, hét nap alatt három mérkőzést játszottunk, nem szerettük volna kitenni a labdarúgóinkat az extra terhelésnek és a sérülésveszélynek. Balázs a 34. évében jár, a nyáron csatlakozott hozzánk, előtte az MTK-nál kapott edzéslehetőséget , de tétmérkőzésen nem szerepelt. Nálunk építi fel magát, és ehhez idő és türelem kell. Én biztos vagyok abban, hogy egy kemény téli felkészüléssel, minőségi alapozással olyan erőállapotba kerül, hogy tavasszal a DVSC húzóembere lehet. Ha teljesülnek a céljaink, és a következő szezonban az NB I-ben szerepel a csapatunk, Balázs vissza fogja magát verekedni a válogatottba. Ismerem őt, nagyon akaratos, céltudatos személyiség, valahogy azt érzem, hogy ha elkapja a fonalat, jól megy neki a játék jövőre, akkor szövetségi kapitány meg fogja neki adni a lehetőséget, hogy visszatérjen a válogatottba – mondta lapunknak a Debrecen vezetőedzője.

Türelem, türelem! A csúcsforma tavaszra várható
Fotó: Dömötör Csaba / Nemzeti Sport

Dzsudzsák hazatérése óta tíz meccset játszott a DVSC a másodosztályban. A világvándor szélső bemutatkozása nem is lehetett volna sikeresebb: szeptember 28-án a Pécs elleni hazai meccsen bő negyedóra is elég volt neki ahhoz, hogy kiosszon egy gólpasszt, a Debrecen 3-1-re nyert.

A következő fordulóban Soroksáron 33 perc jutott a válogatott csapatkapitányának, a Debrecen 1-1-et játszott idegenben. Október 18-án és 25-én látta elérkezettnek az időt Kondás Elemér, hogy kezdőként számoljon Dzsudzsákkal, a Dorog elleni 3-0-s győzelem és a Nyíregyháza elleni 1-1-es döntetlen alkalmával a kezdő sípszótól a lefújásig ott lehetett a pályán a nyírlúgosi születésű játékos.

A Dorog ellen végig játszott
Fotó: Kovács Péter / Hajdú-bihari Napló

Arról nincs információnk, legfeljebb sejthetjük (…), hogy a következő három mérkőzésen, a Győr, a Kazincbarcika és a Békéscsaba ellen vajon miért nem szerepelt Dzsudzsák még a keretben sem. A Csákvár majd a Szentlőrinc ellen újra kezdő volt a magyar válogatottsági csúcstartó, mindkét meccsen kiosztott egy-egy gólpaszt, de egyik meccset sem játszotta végig. Ezek után következett a Haladás elleni találkozó és a csereként kapott 18 perc.

Dzsudzsák többet vár magától, mint amit eddig mutatott
Fotó: Kovács Péter / Hajdú Bihari Napló

A 34. születésnapját december 23-án ünneplő szélső sem elégedett a jelenlegi helyzettel, ezt önkritikusan bevallotta Szombathelyen az M4 Sport riporterének. – Teszem a dolgom, egyszer biztos vagyok abban, hogy elsül a lábam. Emiatt kevésbé izgulok, mint amiatt, hogy a Haladás ellen nem tudtunk nyerni. Felemás érzéseim vannak. Nyilván ez az ősz nem életem ősze – állapította meg a labdarúgó. – Most már arra fókuszálok, hogy az őszi szezon hátralévő három meccsét a lehető legjobb állapotban, a legnagyobb sikerekkel hozzuk le. Amikor lehetőséget kapok, akkor bizonyítani szeretném, hogy tudom segíteni a csapatot. Mindent megteszünk azért, hogy bebiztosítsuk a feljutásunkat.

A játékos és edzője szavai egybecsengenek. Dzsudzsák Balázs tavasszal lehet majd a Debrecen segítségére.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.