Könyv született a legendás bal kéz gazdájáról

Ch. Gáll András
2019. 12. 03. 11:15
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Több könyvet már nem írsz, mert különben elköltözöm itthonról!” A szerző elmondása szerint ezekkel a szavakkal fenyegette meg a felesége, amikor szóba került, hogy talán nem a Dömötör Zoltánról most megjelent könyve (Lőj, lőj, lőj! Dömötör lőj... GÓL!) lesz az utolsó. Pedig kár lenne, ha kollégánk, Jocha Károly letenné a tollat, mert az eddigi hét műve hiánypótló volt.

A minap elhunyt olimpiai bajnok pólósról írt kötet keletkezéstörténetéről tudni kell, hogy amikor a szerző nekifogott a legendás vízilabdázóról szóló könyv megírásának, még senki sem gondolta, hogy a fantasztikus bal kéz gazdája nem éri meg a kiadvány megjelenését. Pedig sajnos így történt…

– A magyar sportújságírás szürke, roppant szorgalmas eminenciása Karcsi – méltatta a szerzőt Schmitt Pál, a MOB korábbi elnöke, volt köztársasági elnök, maga is kétszeres olimpiai bajnok. Dömötörről találó megállapítást tett: ő volt az úszók között a legjobb pólós, a pólósok között a legjobb úszó.

A szerző felhívta a figyelmet az egykori KSI-edző fantasztikus munkájára: nem kevesebb mint nyolc olimpiai bajnok pólós került ki Dömötör keze alól. S hogy mennyire szerették ezt az „áldott jó embert” a sporttársai, arra bizonyság: Balczó Andrástól Tatai Tiboron át Foltán Lászlóig olimpiai bajnokok tucatjai voltak jelen a könyv bemutatóján, amely a Magyar Sportújságírók Szövetsége Nagy Béla programjának támogatásával készült.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.