Kopasz Bálint biowebáruházból szerzi be az élelmiszereket

Szerdán Kopasz Bálint is útra kelt, s Dél-Afrikában megkezdi a vízi alapozást az idei évre, amelynek fő versenye természetesen a tokiói olimpia. A 2019-ben a királyi számban világbajnok kajakos nem bánja, hogy egy évvel elhalasztották a tokiói játékokat.

Magyar Nemzet
Forrás: Nemzeti Sport2021. 02. 17. 18:05
null
Kopasz Bálint hamarosan már Dél-Afrikában gyűjti a kilométereket Fotó: Földi Imre Forrás: Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nálam nem borult a terv. Tavaly, miután hazajöttünk Dél-Afrikából, karanténtáborban folytattam a munkát a Maty-éren. Az augusztus végi országos bajnokság előtt még az újdonságot jelentő magaslati edzőtáborozást is ki tudtam próbálni Ausztriában. A szeptemberi szegedi világkupaverseny után pihentem egy hónapot, és azóta is minden az elképzeltek szerint halad. Amíg az időjárás engedte, vízen voltam, majd elkezdődött a szokásos téli alapozás; a kondi- és futóedzéseket a Maty-éren és Algyőn, az úszóedzéseket Hódmezővásárhelyen végeztem. Elérkezett a kilométergyűjtés ideje: szerdán utazunk Dél-Afrikába, ahol egy hónapot készülünk – mondta a Nemzeti Sportnak adott interjúban.

Azt is elmondta, hogy sokat költ a táplálkozásra, a magas minőségű, nagy tisztaságú bioélelmiszereket egy ausztriai biowebáruházból szerzi be. Ezen felül is vannak extra költségei, heti kétszer jár hidegkamrába, amit a masszázshoz hasonlóan a Nemzetközi Olimpiai Bizottságtól kapott ösztöndíjból fizet.

– Őrült mennyiségű pénzt fektettem az élsportba az elmúlt években – ami meg is térült –, erre az állam, a szövetség és a szponzorok segítsége nélkül nem lenne lehetőségem. Egyetlen cél lebeg a szemem előtt, hogy kijussak Tokióba, és ott dobogós helyen végezzek, márpedig ennek eléréséhez szükséges a támogatás – jegyezte meg.

A teljes interjú ITT olvasható.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.