Három negyedik hely, az egyikből igazán lehetett volna bronz

Kopasz Bálint közel állt ahhoz, hogy az aranyérme mellé egy bronzot is szerezzen az olimpián, a kettessel negyedik lett.

2021. 08. 05. 6:10
NÁDAS Bence; KOPASZ Bálint
Nádas Bence és Kopasz Bálint Fotó: MTI/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A német hajó, a veterán Max Hoff és az ifjú Jacob Schopf volt a verseny abszolút favoritja, ehhez képest a svédek végig vezetve győztek. és Nádas Bence sokáig a harmadik helyen haladt, fél távnál a németek elé került, a hajrát azonban nem bírta eléggé, sajnos a csehek is bejöttek elé. A negyedik hely a minimális közös felkészülés mellett szép eredmény, kicsit több munkával és szerencsével érem is lehetett volna belőle.

Az olimpiai bajnok Kopasz Bálint ezzel befejezte a versenyzést Tokióban, Nádas Bencének még hátra van a négyes.

– Nagyon boldog és elégedett vagyok – mondta Kopasz Bálint. – Hiba nem volt sem az előfutamban, sem a középfutamban, sem a döntőben. Gyönyörűen végigmentünk, dinamikusan. Az elmúlt két hónapban csak párszor ültünk össze, ez egy nagyszerű eredmény nekünk a többiekkel szemben, akik már évek óta együtt készülnek. Van jövője ennek a párosnak.

– Amikor nekikezdtünk a közös munkának, nem gondoltam volna, hogy negyedikek leszünk az olimpián – vette át a szót Nádas Bence. – Egyetértek, ebben a három ezer méterben nem tudtunk hibát találni. A döntőben jó volt a sebességünk, nem volt billenés, az oldalszél sem zavart minket. Nagyon boldogok vagyunk, ezt az eredményt nekem még fel kell fognom.

A magyarok csütörtöki kajak-kenus döntőket tehát egy-egy arany- (Tótka Sándor, K–1 200), ezüstéremmel (Csipes Tamara, K–1 500) zárták. Három negyedik hely (Csizmadia Kolos, K–1 200; K–1 500; Kopasz Bálint, Nádas Bence, K–2 1000) is akadt. Mindig telhetetlen az ember, az egyikből igazán lehetett volna bronzérem.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.