Kötelező szolnoki győzelem

Az A csoportból négyen jutnak be a döntőbe, és szerdán  a forduló előtt harmadik Ferencváros a vele azonos pontszámmal álló Barceloneta vendége volt.

Magyar Nemzet
2019. 03. 28. 10:54
null
Milan Alekszics négyszer is bevette a német kaput Fotó: MTI/Mészáros János
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Korábban értékes pontokat hullajtottak el a Szolnok férfivízilabdázói a Bajnokok Ligája B csoportjában, s mivel a mögöttük álló Hannover a rendező jogán biztos résztvevője lesz a nyolcas döntőnek, a Tisza-partiaknak előrébb kellene lépniük a negyedik helyről. Mivel az előző fordulóban kikaptak a címvédő Olympiakosz otthonában, lépéshátrányba került a harmadik helyen álló görögökkel szemben, már nem a saját kezükben van a sorsuk, és tegnap kötelező volt számunkra a győzelem otthon a hetedik Spandau ellen.

Milan Alekszics négyszer is bevette a német kaput
Fotó: MTI/Mészáros János

Nos, ez könnyedén össze is jött, együttesünk 4-0-ra elhúzott, a félidőben már 8-3-ra vezetett, és végül 14-6-ra elgázolta a németeket. Alekszics négy, Bátori három, Kis és Zalánki két-két, Lazics, Prlainovics és Rasovics egy-egy gólt szerzett. A találkozó tükrében még keserűbb emlék, hogy a Szolnok decemberben Berlinben 9-9-es döntetlent játszott.

Az A csoportból négyen jutnak be a döntőbe, és szerdán a forduló előtt harmadik Ferencváros a vele azonos pontszámmal álló Barceloneta vendége volt. A zöld-fehérek a 11. forduló előtt matematikailag még nem biztosították be a továbbjutásukat, és ezt szerdán sem tették meg. Félidőben a spanyolok 6-1-re vezettek, s ugyan a folytatásban a mieink­ megemberelték magukat, de ez csak ahhoz volt elegendő, hogy 8-5-ös vereséggel jöjjenek haza.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.