Hosszú percekig éltették a repülőtéren a magyar lányokat

Hatalmas ováció fogadta hétfő este a Liszt Ferenc repülőtéren a mersini Európa-bajnokságról hazaérkező tornász éremszerzőket, a Bácskay Csenge, Böczögő Dorina, Kovács Zsófia, Makovits Mirtill, Székely Zója alkotta felnőtt-, illetve a Balázs Kíra, Béke Flóra, Mayer Gréta, Peresztegi Nóra és Szmirnov Anna összeállítású junior csapatot.

Magyar Nemzet
Forrás: Magyar Tornaszövetség2020. 12. 21. 21:58
null
torna Forrás: MATSZ/Freschli József
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hétfő este a koronavírus okozta helyzet ellenére is sokan kijöttek ünnepelni a Liszt Ferenc repülőtérre, hogy köszöntsék a mersini női Eb-ről hazaérkezett tornászokat, akik remek teljesítményt nyújtottak a törökországi kontinensviadalon. Volt oka az örömre a delegációnak, a válogatottat hosszú percekig éltették a repülőtérre kilátogató szurkolók, családtagok, barátok, edzők, klubtársak, akik csokrokkal, lufikkal, plüssökkel várták a lányokat.

A felnőttek és a juniorok is remekül szerepeltek a törökországi Európa-bajnokságon
Fotó: MATSZ/Freschli József

A juniorok a csapatversenyben bronzérmet nyertek, az egyéni döntőkben Mayer Gréta gerendán ezüst-, talajon bronzérmet szerzett. A felnőttek megismételték a junior csapat bravúrját, ők is felértek a dobogó harmadik fokára. Az igazi szenzáció azonban a szerdöntőkben következett: a dunaújvárosi ugrásban és felemás korláton is Európa-bajnoki címet szerzett, így a magyar női torna történetében Kovács az első kétszeres Európa-bajnok. Székely Zója felemás korláton második lett, s ez így szintén történelmi tett, hiszen két magyar tornásznő még soha nem állt dobogón egyszerre kontinensviadalon.

Kovács Zsófia két aranyat és egy bronzot hozott haza az Eb-ről
Fotó: MATSZ/Freschli József

– Hatalmas eredménynek értékelem a lányok teljesítményét – mondta Altorjai Sándor csapatvezető. – Historikus léptékű volt, amit tettek Mersinben. Tudjuk, hogy ez egy „csonka” Eb volt, ez azonban semmit nem von le a lányok produkciójából. Ezek a gyakorlatok mindenhol megállják a helyüket, és ez a későbbiekre nézve is jelentős, mert mutatja, hogy van potenciál ezekben a lányokban. Az pedig a hab a tortán, hogy a nemzetek versenyében az éremtáblázaton a második helyen végeztünk.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.