Kovacsics Anikó: Ebben a nehéz helyzetben örömet szerzett a csapat az országnak

A magyar–szerb mérkőzés utáni sajtótájékoztatón Elek Gábor a magyar női kézilabdázás sikerének tartotta az olimpiai szereplés kiharcolását. Kovacsics Anikó pedig a válogatott csapatmunkáját dicsérte.

Magyar Nemzet
2021. 03. 20. 19:43
Kovacsics Anikó
Kovacsics Anikó nem akar lemaradni a tokiói olimpiáról Fotó: Török Attila Forrás: Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Először Ljubomir Obradovics, a szerbek szövetségi kapitánya kapott szót a 31-23-as magyar győzelemmel végződő mérkőzés utáni sajtótájékoztatón. Nem bonyolította túl, de nem is volt rá oka, csapata két vereséggel már nem juthat tovább az olimpiai selejtezős csoportból. – Gratulálok a magyar válogatottnak, mi nem voltunk megfelelő szinten ezen a mérkőzésen – fogalmazott Obradovics.

A szerbek játékosa, Katerina Krpez-Slezak is gratulált, elismerte, hogy a jobbik csapat nyert. Hozzátette, ha már így alakult, akkor reméli, hogy a magyarok érmet nyernek nyáron a tokiói olimpián.

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Elek Gábor egy álom megvalósulásáról beszélt. – Nagy álmunk teljesült. Borzasztóan akartunk, szinte mindenki hozzá tudott tenni a játékhoz, és ez számunkra nagy öröm. Ez a siker nemcsak 19 játékos és a szakmai stáb sikere, hanem az egész magyar női kézilabdázásé. Rengeteg segítséget kaptunk a felkészüléshez, külön kiemelném a magyar klubcsapatok ligáját, amely mindenben támogatta ezt a mostani olimpiai selejtező tornát. Mindent ennek rendelt alá. Szeretném megköszönni a stábnak, én csak az utolsó két napra tudtam csatlakozni a felkészüléshez, de ez a szakmai team sikere is. Köszönöm nekik is. Nagyon boldogok vagyunk, de még egy mérkőzés hátra van, vasárnap az oroszokkal játszunk – mondta boldogan.

Kovacsics Anikó remekül irányított, fontos gólokat szerzett
Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

Kovacsics Anikó csapatkapitány büszke a csapatára, és arra, hogy sikerült valóra váltani a nagy álmot. – Az első perctől az utolsóig százszázalékosan ott voltunk. Nagyon örülök annak is, hogy ebben a nehéz helyzetben örömet szereztünk a magyar embereknek. Mindenki nagyon akarta a győzelmet. Fantasztikus csapatmunkával sikerült ezt elérnünk. Kijutottunk az olimpiára” – mondta a remek formában játszó irányító.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.