Kovacsics Anikó sérülten is a válogatott keretében

A súlyos vállsérülés után gyógyuló Kovacsics Anikó is bekerült az olimpiai résztvevő magyar női kézilabda-válogatott keretébe a jövő heti világbajnoki selejtezők előtt.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 04. 07. 12:46
null
Kovacsics Anikó vállalja a szereplést az olimpián Forrás: MKSZ/Kovács Anikó
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Kovacsics Anikó csapatkapitány a vállsérülése miatt nem edzhet és nem játszhat a mérkőzéseken, de ott lesz az edzőtáborban, hiszen neki és nekünk sem kérdés, hogy mellettünk a helye – idézi a magyar szövetség honlapja Elek Gábort, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitányát.

Kovacsics vállában a porc és a szalag is megsérült március 31-én, a Ferencváros bajnoki meccsén. A klubidény véget ért neki, de elképzelhető, hogy az olimpiai szereplésről nem kell lemondania. Műtétre egyelőre nincs szüksége, konzervatív kezelés után várhatóan június elejétől tud teljes értékű edzésmunkát végezni.

A szerdán kihirdetett névsorban a márciusi olimpiai selejtezőtornát sikerrel megvívó 19 kézilabdázó mellett a Vác irányítója, Lakatos Rita kapott helyet az Olaszország ellen készülő keretben. Mivel ellenfelünk lemondott pályaválasztói jogáról, ezért a világbajnoki selejtező mindkét mérkőzését Magyarországon, az Érd Arénában játsszák. Az elsőt jövő pénteken 16.05-től, a visszavágót pedig vasárnap 13 órától. A párharc győztese kijut a decemberi, spanyolországi vb-re.

Az olaszok elleni selejtező formalitásnak tűnik, hiszen a két csapat eddigi öt meccsén a magyarok mindig legalább 14 gólos különbséggel nyertek.

A magyar válogatott kerete

kapusok: Bíró Blanka (Ferencváros), Janurik Kinga (Ferencváros), Szikora Melinda (Siófok)

jobbszélsők: Kovács Anett (Ferencváros), Lukács Viktória (Győr)

jobbátlövők: Kiss Nikoletta (Siófok), Klujber Katrin (Ferencváros), Tomori Zsuzsanna (Siófok)

irányítók: Kovacsics Anikó (Ferencváros), Lakatos Rita (Vác), Szucsánszki Zita (Ferencváros), Vámos Petra (Debrecen)

beállók: Helembai Fanny (Vác), Kisfaludy Anett (Ferencváros), Tóvizi Petra (Debrecen)

balátlövők: Csiszár-Szekeres Klára (Ferencváros), (Ferencváros), Szöllősi-Zácsik Szandra (MTK)

balszélsők: Márton Gréta (Ferencváros), Schatzl Nadine (Ferencváros)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.