Kovacsics és Janurik vezérletével újabb Fradi-siker a Vipers ellen

A szombati 30-28-as győzelem után másodszor is nyert a Ferencváros a norvég Vipers Kristiansand ellen a női kézilabda Bajnokok Ligájában.

Magyar Nemzet
2021. 02. 08. 19:02
FTC-Vipers
Kovacsics Anikó mindent megtesz, hogy a súlyos sérüléséből felépülve ott lehessen az olimpián Fotó: Mirkó István Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szigorú norvégiai karanténszabályok miatt a Ferencváros és a Vipers Kristiansand felcserélte a pályaválasztói jogot, a két csapat szombati BL-mérkőzése után újra megmérkőzött egymással. Ezúttal is Budapesten, az Elek Gyula Arénában. És ezúttal is a Fradi kezdett jobban, több hangszeren is játszott a magyar csapat: a szélről, középről és átlövőből is gólerős volt a Ferencváros, egyedül a beálló poszt volt lyukas a zöld-fehéreknél. A Vipersnél Arntzen vitte a prímet, a norvég Final Four-csapat kapuját az exgyőri Katrina Lunde védte, lényegesen jobban, mint kollégája szombaton. De ő is tehetetlen volt, főleg a csapatkapitány, Kovacsics játszott elemében, az irányító elképesztő bombagólokkal sokkolta a norvágok legendáját. Tizenegy másodperccel az első félidő vége előtt, négygólos ferencvárosi előnynél kért először időt Elek Gábor. 15-11-es eredménnyel mentek pihenni a csapatok.

Kovacsics Anikó főleg az első félidőben volt szenzációs
Fotó: Magyar Nemzet/Mirkó István

Hatalmas rohanással folytatódott a meccs a második harminc percben: a norvégok erőltették a gyors befejezéseket, Reistad és Arntzen átlövései ültek, Janurik ritkán találkozott a labdával, Mörk szerencsére megint nem fogott ki jó napot. Kovacsics viszont igen, a csapatkapitány húzta a Fradi szekerét. Klujber góljával a meccs során először hat gólra nőtt az FTC előnye, a norvég edző időkéréssel próbálta rendezni a sorokat. Malestein a szélről tovább növelte az előnyt. Kicsit elbizonytalanodott támadásban a Ferencváros, két gólt faragott a hátrányából a Vipers, Elek Gábor időkéréssel igyekezett megnyugtatni a csapatát. Hatott az időkérés, visszaállt a különbség. Semmi sem veszélyeztette a Fradi győzelmét, Janurik Kinga egy-két bravúrral tartotta távol a norvégokat.

Janurik Kinga remekül védett
Fotó: Magyar Nemzet/Mirkó István

Ötgólos Fradi-előnnyel kezdődött a meccs utolsó tíz perce. Még egy négyperces gólcsend is belefért a ferencvárosi oldalon, a norvégok csak minimálisat tudtak kozmetikázni a különbségen, 31-26 lett a vége, a Fradi a hétvégén a Rosztov Don otthonában folytatja a szereplését a BL-ben.

Női kézilabda Bajnokok Ligája: Vipers Kristiansand–FTC-Rail Cargo Hungaria 26-31. A csoport állása: 1. Metz, 2. Rosztov, 3. FTC, 4. CSM Bukarest, 5. Vipers, 6. Esbjerg, 7. Ljubljana, 8. Bietigheim. A járvány miatt eltérő számú meccset játszottak a csapatok, így az állás elég kusza.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.