„Tele volt hibával a futás”: Eb-döntősünk még javíthat

Kozák Luca a harmadik helyen zárt futamában, így idejétől függetlenül bejutott a 100 méteres gátfutás elődöntőjébe a tokiói olimpián.

Magyar Nemzet
2021. 07. 31. 9:35
Kozák Luca
Forrás: Getty Images
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szombati programban volt az egyetlen érdekelt magyar atléta, és ő lett az első a sportági küldöttségből, aki továbbjutást érő teljesítményt tudott nyújtani. A magyar versenyző futamában a harmadik helyen zárt, így bejutott a 100 méteres gátfutás elődöntőjébe. Kozák ezzel teljesítette a saját maga számára is megfogalmazott minimális célt, ennek ellenére nem volt teljesen elégedett a futásával.

– Tele volt hibával, reggel van, meleg van, ez látszott a többieken is. Ráadásul nagyon sokáig kellett várakoznunk a call roomban. Ennél sokkal több van bennem – mondta Kozák, akinek 12,97 másodperces eredménye 26 századdal maradt el saját országos csúcsától.

A továbbjutás azonban azt jelenti, hogy az idén fedettpályás Eb-döntőben is szerepelt Kozák Luca megmutathatja, mi maradt benne.

– Az elvárást teljesítettem, ez már örömfutás lesz. Bízom benne, hogy a döntő közelébe tudok kerülni. Az időm alapján várhatóan a 7-es vagy 8-as pályára kerülök, azt nagyon szeretem – fogalmazott a magyar gátfutó.

Kozák végül a kilences pályára kapott besorolást a vasárnap, magyar idő szerint 12.45-kor kezdődő elődöntőre. A nyolcfős fináléba jutás már bravúr lenne a ranglistán 19. helyen álló magyar versenyzőtől.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.